Реальні масштаби фальсифікації поки невідомі / Ілюстрація REUTERS

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив про значну кількість фальсифікацій у питанні реєстрації народжень і смертей на окупованих територіях, реальні масштаби яких українська сторона достеменно не може перевірити.

Про це він сказав у інтерв’ю Радіо Свобода.

Читайте такожАрестович каже, що у ТКГ він не просто "спікер"

Відео дня

«Наприклад, реєструють смерть, щоб переоформити нерухомість неправомірно, або народження з тим, щоб отримати допомогу. У нас немає можливості детально і з надійністю перевірити документи, які подаються на реєстрацію і відповідні процеси пройти. Відповідно, ми виявили досить велику кількість сфальсифікованих даних. У нас зараз навіть є бюрократична проблема. Ми розуміємо, які дані є неправдивими. Але для того, щоб їх прибрати з реєстру, потрібне рішення суду. Для рішення суду потрібно подати позови. Для подання позовів потрібно сплатити мито. При чому мова йде про кілька мільйонів. А в нас таких грошей у бюджеті зараз поки що не заплановано», – розповів міністр.

Малюська висловив сподівання, що такий «бюрократичний аспект» з часом виправиться. «Просто я до того, що насправді у нас вже є труднощі з тим, щоб проводити належним чином реєстраційні дії щодо жителів окупованої території», - визнав він.

Війна на Донбасі: інші новини