Під час наступу на сході української держави супротивник не завдав найпотужніший удар, зазначив військовий експерт / фото REUTERS

Російська Федерація пішла в наступ на сході України, однак не завдала найпотужніший удар, оскільки не змогла зібрати єдине ударне угрупування.

Перший удар має бути таким потужним, щоб приголомшити супротивника, розповів військовий експерт - полковник запасу Олег Жданов, в інтерв'ю журналісту та засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

За його словами, під час першого удару потрібно намагатися проломити оборону, а потім можна розвивати успіх та вводити другий ешелон.

Відео дня

Експерт підкреслив, що окупанти не змогли завдати потужний удар і перейшли до атаки безпосереднього із зіткнення.

"Росія пішла в наступ, але вона не почала масованого наступу, тому що вони так і не змогли зібрати єдине ударне угруповання для того, щоб - перший удар має бути найпотужнішим. Перший удар має приголомшувати противника за потужністю, і постаратися першим ударом зробити пролом в обороні…", - пояснив співбесідник.

Нагадаємо, російські війська вдерлася на територію України рано вранці 24 лютого.

Спочатку ворог бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирних людей, зокрема, завдавав удари по населених пунктах, які знаходяться на сході нашої країни.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данилов 18 квітня повідомив, що ворог намагався прорвати українську оборону майже по всій лінії фронту Луганської, Донецької та Харківської областей.

Пізніше президент Володимир Зеленський висловив непевність у тому, що на Донбасі розпочалася повномасштабна битва з окупантами.

Вас також можуть зацікавити новини: