Українці не мають особливого вибору і мають боронити країну, вважають військові / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Україні потрібно мобілізувати більше солдатів, оскільки ворог вже істотно збільшив чисельність своєї загарбницької армії. Про це в інтерв’ю "Телеграфу" заявив спікер Міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, сержант ЗСУ Михайло Макарук.

Він нагадав, що Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в лютому 2022-го року із 200 тисячами військових. У грудні минулого року російський диктатор Володимир Путін стверджував, що зараз на українській землі перебуває 617 тисяч загарбників, хоча українська розвідка фіксує лише близько 450–470 тисяч. Макарук зауважує, що у будь-якому разі очевидно, що загарбницька армія зросла більш ніж удвічі, тож Україна має реагувати відповідно.

"Є ті, хто в нас досі говорить щось на кшталт "я не створений для війни". Відповім так – ви або захищатимете свою країну, або підете воювати проти неї, коли опинитеся в окупації. Або – у фільтраційний табір", — пояснює військовий.

Відео дня

Макарук також розкритикував неквапливість українських політиків, які вже кілька місяців не можуть ухвалити необхідні зміни до законодавства для ефективніших мобілізаційних заходів.

"Розповіді парламентаріїв про те, як вони переживають за військових, як люблять нашу армію, виглядають цинічною популістичною маячнею на тлі їхньої бездіяльності. Де законопроєкти про захист військовослужбовців, повернення військових у мирне життя? Держава намагається (і в неї не дуже виходить) робити все, щоб людина потрапила до армії. Але не намагається вирішувати таке важливе завдання, як адаптація військовослужбовців, що повернулися. Є проблеми з виплатами сім’ям загиблих, багато інших", – наголошує Михайло Макарук.

Мобілізація в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, Кабмін відкликав законопроект про мобілізацію, поданий в Раду наприкінці грудня. Як пояснив адвокат Роман Ухов, це сталося через те, що в тій редакції документ не вирішував проблем мобілізації, а лише ускладнив би ситуацію – призвів би до скорочення надходжень у держбюджет і підірвав довіру до інститутів влади.

Тим часом член оборонного Комітету Верховної Ради Сергій Рахманін зауважує, що затримка з ухваленням законопроекту про мобілізацію може мати негативні наслідки для військового керівництва та певної кількості військовослужбовців, які зараз проходять службу, у тому числі у зоні бойових дій.

За словами нардепа, відсутність цього закону ускладнює військовому керівництву довгострокове планування мобілізації, оскільки воно не знає, на який реальний мобілізаційний ресурс може розраховувати.

Вас також можуть зацікавити новини: