Нові втрати Росії на сході: у ЗСУ розкрили подробиці запеклих боїв

Російські війська на сході змушені щотижня підтягувати нові сили через постійні втрати в особовому складі та техніці, заявив речник східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

"На Східному напрямку з огляду на постійні втрати в особовому складі і техніці вони (росіяни) змушені щотижня фактично проводити і ротаційні заходи, і підтягувати ті резерви, які в них є - коли є змога, то це більш професійні підрозділи типу десантників, піхоти або танківстів, якщо ні - то всі різновиди всіх цих проксі-військових компаній - і ЧВК, і роти "Z", і "барс" і т.п.", - сказав Череватий.

Щодо активізації останнім часом бойових дій на Харківщині він нагадав, що наші "агерсивні, пропитані пропагандою реваншизму сусіди" живуть з прив’язками до дат та символів. 

Відео дня

"Майже рік назад вони потерпіли ганебну поразку і якраз одною з цих точок був Куп’янськ. І зараз вони мріють про якісь хоча б мінімальні досягнення на цьому напрямку", - прокоментував Череватий.

Говорячи про ситуацію на Куп’янському напрямку, він зазначив, що протягом доби окупанти 20 раз намагалися штурмувати позиції Сил оборони в районі Петропавліського, Синьківки та Першотравневого, але безуспішно. Викоритосували при цьому всі типи і калібри артилерії: 508 раз обстріляли позиції українських захисників. Задіювали також бойові гелікоптери та штурмову авіацію 14 разів. 

"В ході відбиття ворожих атак 34 окупантів знищено, 82 поранено. Це внесок захисників Куп’янщини у цю загальнонаціональну скарбничку (знищених російських загарбників), яка сьогодні перетнула 250 тисяч", - зазначив речник східного угрупування військ. 

За його словами, також підбито найновіший ворожий танк Т-90 і знищено два міномети, бліндаж з особовим складом військ РФ.

"Наше командування бачить їхні наміри, зчитує, бачить напрям головних зусиль, знає всіх командирів, підрозділи, і, в принципі, всі ці тижні-місяці успішно вибудовує там оборону. Все вказує на те, що це буде вдаватися й надалі", - зазначив Череватий.

Інформуючи про Бахмут, він підкреслив, що росіяни намагаються "стишити" натиск Сил оборони на їхні позиції.

"Одна з причин активізації ворога на Харківщині - це щоб знизити наш тиск біля Бахмуту, вони перекидують туди (на Куп’янський напрямок) професійні підрозділи", - пояснив Череватий.

Водночас, війська РФ на Бахмутському напрямку також потужно використовують артилерію.

"630 разів били за цю добу з усіх видів артилерії по нашим позиціям. Відбулось 10 боєзіткнень на Бахмутському напрямку. 67 окупантів знищено, 118 поранено. Знищено ворожий БМП, гаубицю Д-30, п'ять польових складів з боєприпасами, безпілотний апарат "Елерон" і два зрони-камікадзе", - зазначив Череватий.

Війна в Україні - ситуація на сході

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня Череватий сказав, що окупанти посилили обстріли і намагаються контратакуватися на Бахмутському напрямку

У Міністерстві оборони України заявили, що російські окупанти зосереджують основні зусилля на сході країни, оскільки вважають, що, завдавши удар по ньому, зможуть загалом переломити ситуацію на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: