За однієї умови контрнаступальні дії українських сил можуть стати помітнішими, поділився експерт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ України стане більш помітним, якщо Сили оборони України зможуть потужно закріпитися на плацдармі, розташованому на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Російським окупантам, які знаходяться на лівобережжі (вороже угрупування має назву "Дніпро"), наказали за будь-яку ціну зруйнувати плацдарм, попри втрати, "для них це виглядає дуже небезпечно", розповів майор запасу Збройних сил України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в інтерв'ю Obozrevatel.

"Якщо українські Сили оборони зможуть там потужно закріпитися (на плацдармі, розташованому на лівому березі Дніпра у Херсонській області, - Ред.), далі наші наступальні дії будуть більш помітними. Бо там таких ліній оборони росіянами не побудовано. Сподіваємося, що хай і не безпосередньо там, але на ділянках, де в росіян найслабша оборона, українська армія атакуватиме ворога", - зазначив експерт.

Відео дня

Повномасштабна війна в Україні триває - що треба знати

Українські воїни пішли в контрнаступ. Початок контрнаступальних дій 10 червня підтвердив президент Володимир Зеленський. Вже звільнено низку населених пунктів. Крім того, повідомлялося про успіхи на лівобережжі Херсонської області.

Cтарший сержант 47-ї бригади ЗСУ з позивним "Легіон" розповів CNN, що на півдні нашої держави воїни зіштовхуються з низкою серйозних проблем, зокрема, російські загарбники створили щільні мінні поля

Вас також можуть зацікавити новини: