В Маріуполі може загинути ще до 10 тисяч осіб \ фото REUTERS

До кінця року в Маріуполі від хвороб та нестерпних умов може померти більше 10 тис. людей. В даний час в місті перебуває 150-170 тис. жителів. 

Такий прогноз озвучили в Маріупольській міськраді.

Мер міста Вадим Бойченко зазначив, що російські окупанти перетворили Маріуполь на середньовічне гетто, тому смертність буде відповідною.

Відео дня

"Без ліків та медичної допомоги, відновлення водопостачання та справної каналізації в місті спалахнуть епідемії. Зараз більша частина наявного населення – старенькі та хворі люди. Без належних умов, смертність серед уразливих категорій зросте в рази", - пояснив він. 

За даними влади міста, частина маріупольців з прилеглих селищ повернулася до міста, "бо їх не випускають на територію вільної України через жорстку систему фільтрації".

"Росіяни продовжують геноцид, який розпочали 24 лютого. Наші люди в смертельній небезпеці. Тому потрібна повна евакуація міста", – наголосив мер Маріуполя.

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти намагаються приховати справжню кількість загиблих у Маріуполі. Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що "пакети з тілами загиблих продовжують вивозити тракторними лафетами". "Найжахливіше - ми вже ніколи не дізнаємося справжню кількість загиблих. Росія дуже швидко ховає сліди власних злочинів", - підкреслив радник мера.

Вас також можуть зацікавити новини: