Ворог сам організував вибухи в Мелітополі, повідомив Іван Федоров / фото ua.depositphotos.com

У п'ятницю, 12 травня, в Мелітополі пролунали два гучних вибухи, організовані самими окупантами, щоб створити привід розширити евакуацію та самим мати змогу покинути окуповані території.

Про це сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону. "Вчора в місті Мелітополі було щонайменше два вибухи. Перший відбувся о 7-й ранку, і про нього одразу повідомив ворог. Але, на нашу думку, - це провокації, які ворог робить вже досить довго", - сказав він.

За його словами, окупанти самі влаштовують вибухи, щоб показати, що на них начебто хтось полює, тому вони мають виїхати з міста. Це відбувається на фоні заборони представникам РФ на окупованих територіях виїзжати, щоб таким чином не показувати, що вони готуються до втечі.

Відео дня

Крім того, самоорганізовані вибухи слугують приводом для оголошення подальшої евакуації в більшості населених пунктів.

"Ми вже отримуємо повідомлення, що вони почали мінувати наші дитячі садочки, школи і критичну інфраструктуру. Це вони точно роблять для провокації", - повідомив очільник Мелітополя.

Федоров зазначив, що підтвердженням цього є другий вибух, який відбувся в Мелітополі о 22-й годині. Відразу після вибуху припинено електропостачання 70% міста Мелітополь. Також пропала воді і подекуди - мобільний зв’язок.

"Після цього ворог масово почав перекидати свою техніку в бік Запорізької лінії фронту. Це десятки одиниць техніки… Тобто ворог чинить провокацію, щоб звинуватити українську владу, а насправді сам намагається приховати свої діяння на тимчасово окупованих територіях", - пояснив він.

Ситуація на тимчасово окупованих територіях - що повідомлялося раніше

Як повідомляв УНІАН, Іван Федоров говорив, що "місія" російських окупантів з так званої евакуації населення прифронтових територій Запорізької області виявилася провальною - навіть невелика кількість людей, які погодилися виїхати, повертаються назад.

За даними Генштабу Збройних сил України, евакуйованих окупантами з Токмака у Бердянськ українців розмістили в непридатних для життя умовах, а також заборонили їм повертатися додому.

Вас також можуть зацікавити новини: