План вивезення українців зТОТ провалився / фото ua.depositphotos.com

"Місія" російських окупантів з так званої евакуації населення прифронтових територій Запорізької області виявилася провальною, навіть ті нечисленні люди, які погодились виїхати, повертаються назад.

Як заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram, упродовж тижня загарбники намагалися вивезти цивільних з понад 18-ти населених пунктів.

Проте, як зазначив мер, навіть ті нечисленні люди, які погодились виїхати, повертаються назад. Він поінформував, що окупанти пообіцяли їм курорт на узбережжі Азовського моря, натомість розміщують людей в нестерпних умовах або взагалі везуть евакуйованих в палатки до Росії.

Відео дня

"Обіцяні 10 тис. рублів дають лише за російським паспортом. Під галас паніки з евакуацією грабують магазини, будинки, лікарні. Більшість жителів взагалі не ведуться на пропаганду росіян - залишаються вдома і чекають на ЗСУ", - зазначив мер Мелітополя.

Евакуація у Запорізькій області: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня Іван Федоров розповідав, що у тимчасово окупованій Запорізькій області російські окупанти готуються до евакуації в населених пунктах, що знаходяться поблизу лінії фронту. 

В місті Енергодар вони роздавали листівки і збирали анкети дітей, які будуть евакуюватись.

Також в населених пунктах поблизу міста Токмак їздили ворожі військові автівки з гучномовцями і проводили оголошення, де рекомендували евакуюватися до тимчасово окупованих Мелітополя або Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: