Яка ситуація зараз в Миколаєві? / фото ДСНС

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу окупантам, які намагаються атакувати Миколаїв і область.

Оперативні новини про російське вторгнення в Миколаїв і область дізнавайтеся на УНІАН:

21:30 У Миколаєві чути вибухи. Залишайтесь у укриттях!

Відео дня

21:08 "Це деталь від стародавнього зр КОЛО. від ракети 3М8 у ньому. Це, мабуть, стартовий твердопаливний ракетний двигун 3Ц5 Я не фахівець, але відчуваю балалайками в нас кидатимуться скоро", – Віталій Кім.

Головні новини Миколаєва за 3 травня: хроніка війни у місті та області

20:47 Від початку повномасштабної війни творчий колектив Миколаївського академічного обласного театру ляльок працює у дистанційному режимі. Артисти театру знімають відеоролики, малюють листівки, записують колискові тощо. Не полишають роботу, аби допомогти малечі відволіктися від війни.

20:01 Протягом 3 травня на території Миколаєва піротехніки ДСНС відпрацювали 264 звернення та вилучили 54 боєприпаси. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області. Усього від початку повномасштабної війни рятувальники вилучили 1 491 боєприпас.

Головні новини Миколаєва за 3 травня: хроніка війни у місті та області

19:57 ЗСУ знищили пункт управління ЗС РФ на адмінкордоні Миколаївської та Херсонської областей, повідомляє Оперативне командування "Південь". Знищено три склади з боєприпасами та кілька пунктів зосередження живої сили та техніки. Орки у шоці.

Головні новини Миколаєва за 3 травня: хроніка війни у місті та області

19:41 На Південнобузькому напрямку російські війська ведуть бойові дії для покращення тактичного положення, продовжують обстріли підрозділів українських військ. Також триває перегрупування російських військ, нарощування системи вогневого ураження, протиповітряної оборони та матеріально-технічного забезпечення. Про це повідомляє Генштаб України у вечірньому зведенні.

18:47 Кабінет Міністрів виділив 56 млн грн з резервного фонду на відновлення водопостачання у Миколаєві. Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 3 травня. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

18:18 Півтора місяця у лікарні, три операції позаду та тривала реабілітація попереду. Жителька Миколаєва Тетяна Семенова вчиться ходити заново після важкого поранення від вибуху російських снарядів. Про те, що пережила у день обстрілу, жінка розповіла кореспондентам Суспільного.

17:46 Охочих захищати країну багато, а з озброєнням маємо те, що маємо, - Кім Про це повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім в ефірі телемарафону 3 травня. Він також зазначив, що йому дзвонять з інших міст, з Києва, і просять дозволу приїхати до Миколаєва, щоб стати до лав захисників, але на сьогодні елементарно навіть немає місць, де селити людей, — штат тероборони повністю укомплектований. Щодо ЗСУ, то вони щодня мужньо борються на лінії зіткнення на передовій.

Головні новини Миколаєва за 3 травня: хроніка війни у місті та області

16:57 Вирішення проблеми водопостачання Миколаєва знайшли Про це в ефірі телемарафону на національному телебаченні повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. "З питною водою ми знайшли, як вирішити питання. Камбін допомагає та виділяє гроші на один проект", - розповів Кім. Проте, за його словами, докладнішу інформацію з цього приводу незабаром розповість міський голова Олександр Сенкевич. За його словами, вже є чіткий план щодо термінів та фінансування, як вирішити цю проблему.

Головні новини Миколаєва за 3 травня: хроніка війни у місті та області

15:56 Поточна оперативна ситуація на півдні України.

15:41 Кому треба – підходьте.

Головні новини Миколаєва за 3 травня: хроніка війни у місті та області

15:28 Миколаївська обласна станція переливання крові повідомляє, що четвертого травня братиме кров ІІ резус негативний (-) та ІІІ резус позитивний (+) 📍Прийом донорів відбувається з 08:00 Адреси: перевулок Радіо, 2

15:22 У центрі Миколаєва зіткнулися Хюндай та армійський Фольксваген. Сьогодні, на перетині проспекту Центрального та вулиці Садової у Миколаєві сталася ДТП через проїзд Фольксвагена на червоний. Внаслідок якого водій Хюндая отримав травму ноги. Водій армійського автомобіля не заперечує, що проїхав на заборонний сигнал світлофора, проте стверджує, що рухався із включеним звуковим спецсигналом.

Головні новини Миколаєва за 3 травня: хроніка війни у місті та області

15:14 Служба безпеки України прозвітувала про проведені операції. У Миколаївській області розкрили колаборанта – заступницю голови Баштанської районної ради.

13:23 Повідомляють про вибух у Миколаєві! Інформація перевіряється.

12:37 На Миколаївщині знайшли спільну могилу двох людей, яких катували окупанти. В одного з чоловіків були зв'язані ноги.

11:54 Миколаївщина: слідчі фіксують наслідки чергових обстрілів.

Вчора ворог здійснив чергові атаки по обласному центру та населених пунктах області. Остаточна інформація про пошкоджені об'єкти та постраждалих уточнюється. У посиленому режимі працюють 24 слідчо-оперативні групи, понад 100 екіпажів поліції, піших та автопатрулів, які реагують на кожне звернення громадян. Минулої доби на спецлінію 102 надійшло та було відпрацьовано 484 повідомлення. Більшість із них стосується воєнних злочинів.

11:17 За добу друге травня на Миколаївщині поранення отримали п’ять людей. Дітей серед постраждалих немає.

10:44 МКП "Миколаївводоканал" повідомив про ситуацію в місті станом на третє травня. Ремонтні бригади з 8 ранку працюють над відновленням централізованого водопостачання. В кожному районі Миколаєва працівники підприємства чистять колодязі та міняють засувки. Абонентський відділ приймає дзвінки з 8 до 15 години. 

10:17 Впродовж минулого тижня, з 25 квітня до 1 травня, в пологових будинках Миколаєва та міській лікарні №5 народилися 19 малюків. Повідомляє міська рада. Народилися 8 хлопчиків та 11 дівчаток.

10:09 Українські десантники "засмажили" російську техніку разом із солдатами Росії. Що в такому разі залишається від загарбників, продемонстрували воїни 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Миколаєва.

09:26 У Миколаєві вночі було два обстріли, без жертв, – голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Раніше російські окупанти обстріляли околиці Миколаєва забороненими касетними боєприпасами.

Вас також можуть зацікавити новини: