Для наступу росіянам потрібно проводити підготовку, проте в них вже мало сил / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував інформацію про те, що Росія нібито готується до нового наступу на Україну. Він оцінив шанси окупантів та зазначив, що країні-агресорці нічого не вдасться.

Коваленко не бачить жодного напрямку, де рашисти можуть досягти успіху. В ефірі "24 каналу" експерт розповів, що навіть під Бахмутом, де йдуть запеклі бої, окупанти втрачають свої позиції.

Так, захисники України не тільки відбивають атаки рашистів на Бахмут. Вони ще й реалізують контратаки та витісняють росіян. 

Відео дня

"Це все говорить про те, що російські окупанти навіть на тих локаціях, де в них була пропорційна кількість артилерії, забезпечення боєкомплектом, достатня кількість особового складу для здійснення штурмових дій. Навіть там вони не можуть вести наступальні дії. Тому ініціативу перехоплюють саме ЗСУ", - пояснив Коваленко.

Також він додав, що для наступу росіянам потрібно проводити підготовку, проте в них вже мало сил. На Херсонщині у рашистів патова ситуація, на Запорізькому напрямку вони не готуються до наступу, бо планують свою оборону. 

На Луганщині, додав Коваленко, росіяни не можуть навіть оборонятися. А ось на Донеччині рашисти можуть спробувати наступ, проте лише для підсилення тиску. Це усе одно не допоможе окупантам, їм не вдасться захопити та утримати якість великі території. 

Нині ми можемо спостерігати на виснаження сил рашистів під Бахмутом. Коваленко також прокоментував інформацію про те, що саме там росіяни хочуть так званої оперативної паузи. Проте, зауважив експерт, ніяких пауз не буде.

Війна в Україні: останні події

Як вже повідомляв УНІАН, сьогодні секретар РНБО пояснив, як правильно називати окупантів. Образ супротивника не потрібно розмивати, зазначив Данілов.

На Донеччині рашисти вдарили по Краматорську трьома ракетами. Вже відомо, що окупанти поцілили по промисловій зоні. Окрім цього, на аеродромі в Білорусі загорівся російський винищувач МіГ-31К. Повідомляється, що літак виведений з ладу та не зможе літати найближчим часом.

Вас також можуть зацікавити новини: