Загарбники вивозяться в окупований Крим цінності з приватних колекцій / фото REUTERS

Російські окупанти роблять рейди до помешкань місцевих краєзнавців, колекціонерів, і до магазинів антикваріату і примусово відбирають будь-які цінності.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

В повідомленні сказано, що окупанти грабують музеї та приватні колекції в Херсонській області, а вкрадене вивозять в окупований Крим.

Відео дня

"Також з 12 травня російські військові розпочали проведення цілеспрямованих рейдів до помешкань місцевих краєзнавців, колекціонерів, і магазинів антикваріату. Примусово відбирають все, що становить хоч найменшу художню чи історичну цінність. Інформацію про наявність колекцій їм повідомляють так звані "цивільні експерти" з числа колаборантів. Вони ж дають попередню оцінку щодо цінності експонатів", - зазначають в українській розвідці.

При цьому повідомляється, що, за словами свідків, представники ЗС РФ, які залучались до проведення рейдів, "не схожі на звичайних військовослужбовців", а вони "екіпіровані одягом західного зразку, пересуваються на позашляховиках Toyota", але мають зброю російського виробництва.

В повідомленні сказано, що цінності вивозяться невеликими вантажівками у супроводі позашляховиків, а іноді – в супроводі ББМ "Тигр".

Раніше повідомлялося, що 

Вас також можуть зацікавити новини: