Окупанти обстріляли ринок на Харківщині / фото ОП

Російські загарбники завдали ракетного удару по ринку в селищі Шевченкове Харківської області.

"В смт Шевченкове Куп'янського району зафіксовано ракетний удар (попередньо з ЗРК С-300) по місцевому ринку", - повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

Внаслідок російського ракетного удару по ринку у селищі Шевченкове постраждали семеро мирних громадян.

"За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, внаслідок ракетного удару по смт Шевченкове постраждалои семеро мирних жителів. Серед них 13-річна дівчинка", - написав Синєгубов.

За його словами, на місці працюють усі екстрені служби. В ОП повідомили, що триває рятувальна операція і під завалами можуть залишатися люди. 

Пізніше, згідно з уточненою інформацією стало відомо, що внаслідок удару загинула 60-річна жінка. Всіх інших постраждалих госпіталізовано. Медики надають їм допомогу. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Оновлення 14.45. Згодом кількість загиблих жінок внаслідок російського ракетного удару по ринку в селищі Шевченкове Харківської області зросла до двох.

Як повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України).

"За даними слідства, 9 січня близько 9:10 окупанти завдали ракетний удар по смт Шевченкове Куп‘янського району. Ворожа ракета влучила на територію місцевого ринку. Загинули дві жінки. Ще троє жінок та 10-річна дівчинка дістали поранення", - йдеться у повідомленні.

Суспільне повідомляє, що дівчинку, яка отримала поранення під час ракетного удару по Шевченковому, відправили на операцію до Харкова. Уламок влучив дитині в шию, неподалік сонної артерії.

Обстріли окупантами Харківської області: останні новини

Під час атаки РФ по Харківській області ввечері 7 січня було пошкоджено нафтопереробне підприємство у Мерефі. В місті Мерефа, яке розташоване у 30 кілометрах від Харкова, є прильоти. Крім цього, внаслідок атаки загинув 50-річний чоловік. За інформацією Харківської обласної прокуратури, також є один поранений.

Добою раніше на Харківщині у смт Дворічна ворог обстріляв будівлю підрозділу ДСНС, пошкоджені 2 автоцистерни та оперативний автомобіль.

Вас також можуть зацікавити новини: