Олексій Арестович розповів про роль ВДК "Оленегорський горняк" у війні РФ проти України / фото wikipedia.org

Російський військовий корабель "Оленегорський горняк" (великий десантний корабель), який нещодавно був серйозно пошкоджений, активно задіяли під час повномасштабної війни Росії проти України.

Цей ВДК возив у тимчасово окупований росіянами Крим "дуже багато всього всякого різного", в тому числі озброєння і військову техніку, поділився інформацією екс-радник Офісу президента Володимира Зеленського, військовий експерт Олексій Арестович під час ефіру "Фейгин Live".

"...Знову ж таки - один із засобів, який міг використовуватися для висадки десанту, і на початку війни він був задіяний у цих речах...", - заявив він.

Російський корабель "Оленегорський горняк" підбитий - що потрібно знати

У Новоросійську в ніч на 4 серпня були атаковані російські кораблі, й серйозні пошкодження отримав "Оленегорський горняк". У британській розвідці вважають, що пошкодження великого десантного корабля стало для Чорноморського флоту Росії серйозним ударом.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що удари по морських ворожих цілях є одним із кроків для підготовки до майбутніх вирішальних операцій українських воїнів.

Вас також можуть зацікавити новини: