Втрат серед українських бійців немає / Ілюстрація REUTERS

Сьогодні збройні формування Російської Федерації на Донбасі 9 разів порушили режим припинення вогню, троє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Ворог знову активно застосовував заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил впевнено стримували агресію противника, повністю контролюючи ситуацію на лінії розмежування сторін", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі внаслідок ворожого обстрілу поранено двох українських військових

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", ворог на світанку застосував міномети калібру 120 мм на підступах до Причепилівки.

З мінометів такого ж калібру, а також з гранатометів різних систем загарбники відкривали вогонь неподалік Хутору Вільний та Оріхового.

Крім того, впродовж дня, окупанти обстріляли наші опорні пункти біля Новотошківського та Новолуганського з 82-х мм мінометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" факти ворожої збройної агресії було зафіксовано у передмісті Авдіївки. На цій ділянці лінії фронту противник два рази вів вогонь, застосувавши автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

Також з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї агресор провокував українських захисників неподалік Водяного, а з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Невельського.

"За поточну добу троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувальних закладів та надано невідкладну допомогу лікарів", - йдеться у повідомленні.

Зауважується, що підрозділи Об’єднаних сил рішуче відповіли на усі вогневі дії противника, змусивши окупантів повернутись до дотримання режиму тиші. Втрати загарбників уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим тиші сьогодні дотримувався.