Зеленський відвідав позиції українських військових / фото ОП

Під час робочої поїздки до Донецької та Луганської областей президент України Володимир Зеленський відвідав низку позицій українських військових на передовій у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Українські військові розповіли президенту, що наразі ситуація на їхніх ділянках лінії фронту спокійна.

Відео дня

"Для нас зараз це дико, що тиша відбувається. Ми всі тут люди мотивовані, які хочуть звільнити свою країну як політичним шляхом... А якщо не вийде політичним, то військовим. Ми назад відступати не будемо. Ми на передовій, а ви вже на політичному фронті", - сказав один з українських бійців.

Зеленський заявив, що досягнення перемир’я є найважливішим пунктом домовленостей "нормандського саміту" в Парижі.

Фото ОП

Також він наголосив, що міжнародне право дає українським військовим усі можливості захищатися та завдавати ударів у відповідь. "Тому сьогодні ЗСУ можуть відповідати, але намагаються не піддаватися на регулярні провокації", - наголошується в повідомленні.

Читайте такожСто на сто: в ОП розповіли про підготовку нового обміну полоненими між Україною та ОРДЛО

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.

Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

У першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку контрольованих Росією бойовиків, російські найманці здійснюють провокаційні постріли майже щодня.

Водночас сьогодні, від початку доби 6 серпня, обстрілів на Донбасі не зафіксовано. Одинадцяту добу поспіль серед особового складу Об’єднаних сил немає бойових втрат та поранень.