Юрій Федоренко пожартував про успіхи Росії на Бахмутському напрямку / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото 23 окрема механізована бригада

Вчора 92-й окремій штурмовій бригаді вдалося покращити своє положення і "видавити" з декількох позицій противника. Там висміяли спроби РФ виконати забаганки Путіна захопити Часів Яр до 9 травня й розповіли, що в бій у росіян йдуть навіть військові кухарі. 

Про це повідомив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко в ефірі телемарафону. Він уточнив, що цими днями ворог атакує Богданівку, Іванівське, намагаючись взяти місто в лещата і рухається на Часів Яр.

"Паралельно противник проводить штурмові дії в районі Кліщіївки, Андріївки. За минулу добу жодних тактичних успіхів на полі бою не мав. Більше того, вчора, за рахунок об’єднаної роботи, зокрема, 92-ї окремій штурмовій бригаді вдалося покращити своє положення і "видавити" з декількох позицій противника. Це дуже важливо, коли розвідувальні, ударні засоби синхронізовані зі штурмовими підрозділами. Вдалося спочатку нанести ураження по противнику, знищивши його, деякі окупанти були поранені, а потім наші піхотинці допрацювали, забрали ці позиції і надійно закріпилися. На поточний момент вони утримуються", - наголосив Федоренко.

Відео дня

За його словами, після того, як противник в останніх штурмах втратив близько 70% броньованої техніки, зараз він її менше використовує. Замість цього, окупанти застосовують автівки типу багі для оперативного підвезення особового складу. Також вдалися до крайнощів: залучили до процесу двоколісні мотоцикли, намагаючись використати їх високу маневренність, щоб підвозити особовий склад до передових позицій.

"Я думаю, що далі піде кіннота", - пожартував він.

Федоренко розповів, що, за розвідданими, в деяких підрозділах у ворога в бій ідуть кухарі і ті, хто займається тиловим забезпеченням, тобто противник використовує максимум свого людського ресурсу, щоб йти вперед.

Поблизу Часового Яру окупанти постійно проводять ударно-штурмові дії. "Противник накопичився, перегрупувався, йде масований артобстріл, тобто артилерійські дуелі тривають постійно і обстріл наших позицій постійний", - додав Федоренко.

Він наголосив, що попри це Сили оборони тримають позиції.

Війна в Україні - останні новини про бої з окупантами

За даними Генерального штабу ЗСУ, 22 квітня наша армія стримала 16 атак ворога на Бахмутському напрямку неподалік населених пунктів Золотарівка, Спірне, Виїмка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти штурмували позиції Сил оборони України 19 разів в районах населених пунктів Новобахмутівка, Семенівка, Уманське, Керамік, Бердичі, Первомайське, Очеретине, Новокалинове, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області.

Ще 20 атак ворога припали на Новопавлівський напрямок, де українські захисники продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного, Микільського та Урожайного. 

Вас також можуть зацікавити новини: