За офіційними даними, Пригожин мертвий / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов не виключає, що ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин може бути живий.

"Багато свідчень того, що він загинув. Хоча я завжди залишаю якийсь відсоток, що це могла бути операція прикриття, - сказав він. - Всі очікували його загибелі, і я говорив, що після заколоту, який він провів, питання його ліквідації - це питання часу".

При цьому Жданов упевнений, що даний інцидент може почати незворотні процеси у Росії.

"Це наступний етап "заколоту Пригожина". Цей процес для Росії буде фатальним. Сам заколот показав, що у Путіна немає всієї повноти влади, що Путін втратив монополію на право застосування сили, втратив монополію на право управління країною. Путін відчуває, що влада йде з-під ніг...", - сказав експерт.

На його думку, аварія літака Пригожина також свідчить про те, що конфлікт між Міністерством оборони і ФСБ РФ вийшов на поверхню: "Це вже не підкилимна боротьба, це вже відкрита боротьба, яка і матиме далекосяжні політичні наслідки".

Смерть Пригожина - що заявив Путін

Як писав УНІАН, кремлівський диктатор Володимир Путін тільки майже через добу прокоментував смерть Пригожина. Зокрема, він висловив співчуття рідним жертв і навіть зробив комплімент Пригожину - назвав його "талановитим бізнесменом":

"Пригожина я знав ще давно, з початку 90-х років, це була людина складної долі, і помилки у нього були серйозні у житті, і домагався він результатів потрібних і для себе, і тоді, коли я його просив про це для спільної справи".

Вас також можуть зацікавити новини: