Путін вирішив не продавати нафту ЄС і країнам G7 / скріншот відео

Росія вирішила не постачати нафту країнам, які приєдналися до ембарго на цю сировину. Таким чином президент РФ Володимир Путін позбавляє російський бюджет 2/3 доходів.

Про це розповів Олексій Арестович у бесіді з російським юристом Марком Фейгіним. Він прогнозує, що тепер Росію чекає доля Радянського Союзу.

"Путін справжній акробат. Він примудрився одночасно підпиляти сук і вистрілити собі в голову. Досить складна гімнастична процедура, але він зміг це зробити - великий тактик і політик. Кому гірше буде від того, що Москва не продаватиме нафту тим, кому раніше продавала? Куди її подіти цю нафту? Це ж треба глушити свердловини, а це процедура вкрай болюча і майже безповоротна. Розливати її в відра по всій Росії?"- Пояснив ситуацію експерт.

За словами Арестовича, найбільший дохід Росії приносить саме нафта. Відмова від її продажу призведе до загострення проблем в РФ.

"В Україні та світі створено такий мем, що Росія - це велика газова держава, але насправді найбільший дохід - від нафти. Він каже: "Ми продавати не будемо". Наслідки для російського бюджету, які вже настали, будуть різко посилюватися. Де-небудь в лютому вже будуть відчуватися зовсім... До літа буде те, що називається дупа. А далі... мені тут подарували симпатичну наклейку, яку можна розглядати як з області прогнозування", - пожартував він.

Арестович показав наклейку, на якій Путін лежить в труні з підписом "Смерть ворогам". 

Ембарго на російську нафту

3 грудня Рада Євросоюзу прийняв рішення про встановлення граничної ціни на нафту, що експортується з РФ, на рівні 60 доларів за барель. Примітно, що 30 листопада в російському Приморську нафту відвантажували по $48 за барель. Слідом за ЄС до ембарго приєдналися країни G7 - США, Канада, Японію, Франція, Британія, Німеччина, Італія.

У вівторок, 27 Грудня, Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних заходів. Указом забороняються поставки російських нафти і нафтопродуктів іноземним юридичним і фізичним особам, якщо в контрактах передбачено введення стелі вартості.

Вас також можуть зацікавити новини: