Російські агресори здійснюють геноцид проти українського народу / фото УНІАН

Проведення так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України унеможливить відновлення переговорного процесу з Москвою.

Як повідомляє прес-служба МЗС, про це заявив спецпредставник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх під час надзвичайної сесії Ради Ліги арабських держав.

Він підкреслив, що російські агресори здійснюють геноцид проти українського народу, а від наслідків агресії страждає весь світ, загострюються кризові явища, що загрожує політичній стабільності окремих країн.

Відео дня

За словами дипломата, Росія використовує питання продовольчої безпеки як знаряддя тиску на міжнародну спільноту, а Україна є надійним партнером у розв'язанні продовольчих проблем.

Війна в Україні:

Росіяни планують провести "референдуми" на тимчасово захоплених територіях півдня до кінця вересня. Найчастіше згадується середина місяця.

При цьому в офісі президента заявили, що агресору не вдасться втримати регіони, де планується проведення псевдореференедумів. Однак окупанти продовжують збирати особисті дані.

Вони роздають пенсіонерам по 20 тисяч рублів, а натомість вимагають персональну інформацію. Інших громадян теж намагаються "купити", але за більш скромну суму.

7 серпня президент України Володимир Зеленський заявив про те, що в разі проведення "референдумів" переговори з Україною для РФ будуть закриті.

11 серпня 2022 року заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила про те, що окупанти планують під час "референдуму" ходити по домівках і збирати голоси.

Вас також можуть зацікавити новини: