Наслідки російських обстрілів Сєвєродонецька / facebook.com/Сергей Гайдай

Російська армія навряд чи зуміє домогтися будь-якого успіху в Донецькій області. Найгіршим сценарієм є можливе захоплення Луганщини, яке окупанти назвуть своєю найбільшою перемогою і виконанням проміжної мети "спецоперації".

Про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону сказав радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

За його словами, за виконання подібної "мети" ворогові доведеться покласти безліч життів російських солдатів і військової техніки.

Відео дня

"А такими темпами воювати не може дозволити собі навіть Російська Федерація. Недарма у них вже в багатьох підрозділах кількість резервістів під 60% і кількість техніки старих зразків типу Т-62 вже під 30-50%. Вони вимотуються, що б там не говорили. Вони потихеньку вимотуються в цьому відношенні", - зазначив він.

Донецька область, за словами Арестовича, являє собою велику агломерацію.

"Один вузол Слов'янськ - Краматорськ чого вартий. Там підготовлена оборона, там наших військ вистачає. Ну, подивимося, як вони це будуть брати. Я дуже сильно сумніваюся хоч в якомусь успіху на тому напрямку. А ось в те, що вони фізично закінчаться, я вірю цілком собі. Або підзакінчаться", - заявив він.

Раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай відзначив, що битва за Донбас йде не за російським сценарієм.

Ситуація на Донбасі

Росія зосередила всі зусилля по захопленню Сєвєродонецька. Зараз у місті тривають запеклі бої. Як повідомляв увечері, 20 червня, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, ЗСУ контролюють тільки територію заводу "Азот".

Триває наступ ворога на Бахмутському напрямку.

Водночас українські захисники припинили штурм російських військ у Мар'їнці - ворог безславно втік.