Військові РФ зазнають втрат в Україні/ фото УНІАН, Олександр Синиця

Російський військові, які здаються у полон, розповідають про реальні втрати і проблеми армії РФ. Так, під час одного допиту путінський військовий розповів, що його рота втратила 70% складу під час бою.

Як наголошується у сюжеті проекту FreeДом, полон в Україні - це єдина можливість для солдатів вижити, оскільки в РФ на них не чекають. 

"З кожним днем Кремлю все складніше видавати війну в Україні за так звану "спецоперацію". Особливо розуміючи, що РФ програє", - кажуть журналісти. 

Військовий експерт Ігор Романенко зазначає, що Росія спочатку приховувала втрати, тому що так звані "спецоперації", це все має бути блискавично, без втрат, без полонених.

"У РФ почали надходити тіла загиблих, ще більше поранених, то приховувати абсолютно це не виходило. Тому поступово, дозовано давалися дані, які далекі від об'єктивних", - наголосив Романенко.

Він пояснив великі втрати у лавах РФ тим, що ЗСУ поводяться професійно.  Також експерт додав, що у війні проти України Росія задіяла і строковиків, і найманців з Африки і тд. 

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, станом на 23 червня загальні втрати російської армії в Україні склали 34 тисячі 430 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: