Наслідки ракетного удару по Одесі / фото: прес-центр Сил оборони і охорони півдня

Російські окупанти ведуть обстріли Одеси та інших міст півдня України для збереження точок напруги.

Таку думку висловив російський блогер і журналіст Майкл Накі, пише сайт "Сьогодні".

"Ось є, наприклад, якась кількість українських військ, які стежать за одеським напрямком, знаходяться там і чекають можливої атаки, висадки десанту або ще чого-небудь. Заради цього два тижні тому і була вся ця історія з Молдовою затіяна - не збиралися на неї нападати, але хотіли створити напругу, щоб українці в цій зоні - Одеси, Миколаєва - не могли піти і допомогти своїм військам у битві за Донбас і вже тим більше не змогли, скооперувавшись з іншими військами, піти та деблокувати Маріуполь, наприклад", - пояснив він.

Відео дня

За його даними, на південному напрямку агресору посилати вперед нікого, а висадка десанту значно ускладнилася після знищення крейсера "Москва".

"Повторювати їм це не дуже хочеться, тому ми не бачимо таких спроб. Але при цьому їм потрібно якось зберігати ось цю напругу і тиск, тому вони обстрілюють ракетами (міста - ред.). А ракет, на жаль, у Росії багато, але тут теж є нюанси - у них закінчуються високоточні і дорогі ракети. Вони хочуть їх зберігати для майбутніх можливих зіткнень, тому використовують дешевші варіанти, які менш точні й сіють більше руйнувань", - зазначив журналіст.

Він припустив, що подібна тактика збережеться до кінця війни - ворог подібним чином продовжуватиме тиск.

"Проблема для російської армії - в нормалізації в містах. Тобто в місті нормалізується економіка, збільшується постачання, життя починає йти своєю чергою. Тому останні атаки йдуть багато в чому по інфраструктурних об'єктах - залізничні мости, вокзали тощо", - сказав він.

Раніше Міноборони повідомили, що Росія для відновлення боєздатності окупаційних військ почала постачати в підрозділи техніку 1950-60 років виробництва.