вибуховою хвилею вибило вікна у житлових будинках по вулиці Науковій та зачепило школу / фото Telegram / Андрій Садовий

Російські окупанти завдали ракетного удару по Львову. В результаті атаки в житлових будинках вибуховою хвилею вибило вікна.

"Є попадання по місту. За попередньою інформацією, у кількох будинках Львова на вулиці Науковій вибуховою хвилею вибило вікна. Інформації про постраждалих поки немає", - повідомив міський голова Андрій Садовий у своєму Telegram.

За його словами, РФ могла направити на Львів і область понад десять ракет.

Відео дня

"За попередньою інформацією, на наш регіон летіло понад 10 ракет. ППО добре відпрацювали цю атаку, але все ж одне попадання в об'єкт інфраструктури", - повідомив мер.

Він зазначив, що вибуховою хвилею вибило вікна в житлових будинках на вулиці Науковій та зачепило школу. На місці працюють оперативні служби.

"Автобуси тимчасово курсуватимуть вулицею Володимира Великого. Трамвай їздить без змін", - вказав Садовий.

Росія вдарила ракетами по Львову: постраждали люди, в будинках вибило вікна (фото)

У свою чергу голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що під час ранкової атаки по Львову постраждали двоє людей - чоловік і жінка, які живуть у будинках на Науковій. У них різані рани. Допомогу їм надали на місці. 

"Зафіксували потрапляння в об'єкт інфраструктури у Львові. Триває пожежа. У 16 житлових будинках на науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини, які були припарковані поруч", - зазначено в повідомленні.

Пізніше він повіжомив про ще одного постраждалого - у чоловіка гематома надбрівної ділянки. Його госпіталізували. Це також мешканець одного з будинків, які постраждали від вибухової хвилі. На місці працюють всі служби. 

Оновлено 9:00. Козицький повідомив, що попередньо окупанти запустили по Львову дві ракети типу "Калібр".

"Одна прилетіла в маленьку електропідстанцію в житловому кварталі. Там досі палає вогонь. Ще одна ракета влучила в землю біля житлових будинків, унаслідок чого в 16 будинках дев'яти- та п'ятиповерхових вибито вікна, постраждали офісні приміщення та Центр зайнятості, який розташований поруч", - розповів чиновник.

Оновлено 10:00. Мер Львова поінформував, що у місті постраждало дві школи та один садок. Вибито понад 400 вікон. Загалом пошкоджено 18 житлових будинків.

Оновлено 17:08. Близько 15:00 Козицький повідомив ще кілька деталей ракетного удару по області та його наслідки. 

Зокрема, пожежу на електропідстанції, в яку було влучання, загасили. Об’єкт згорів повністю.

"Було влучання в електропідстанцію у Львові. Через це почалася пожежа на площі орієнтовно 150 квадратних метрів. Її гасили впродовж двох годин… Підстанція повністю знищена. Офісні приміщення, які живилися від неї, зараз отримують електроенергію від генераторів", - зазначив голова ОВА.

Козицький додав, що інформації про загиблих та потерпілих на цьому обʼєкті нема.

Також, повідомив він, внаслідок влучання ще однієї ракети у землю між житловими багатоповерхівками, вибуховою хвилею вибило вікна у близько 30 будинках на пʼяти вулицях. Пошкоджені поруч припарковані автомобілі.

"Наразі за допомогою до медиків звернулися троє людей з цих будинків", - поінформував він.

Загалом, за словами Козицького, під час повітряної тривоги, яка тривала з 05:01 до 07:10, у зону відповідальності ПвК "Захід", яке захищає небо над вісьмома областями на заході України, увійшло 14 ворожих ракет, із них вісім були збиті воїнами протиповітряної оборони ЗСУ.

Атака РФ на Україну 15 лютого - що відомо

Вранці 15 лютого по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Росія підняла в небо стратегічні бомбардувальники - кілька бортів Ту-95МС злетіли з аеродрому "Оленья" в Мурманській області. У деяких містах були чутні вибухи, а також працювала ППО. 

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив про потрапляння по об'єкту інфраструктури. У свою чергу мер Львова Андрій Садовий також повідомив про "приліт", в будинках вибило вікна.

Вас також можуть зацікавити новини: