Окупанти посилюються на Покровському напрямку / фото wikimedia.org

Російські окупанти перекидають нові резерви на Покровський напрямок у Донецькій області. Про це заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо"

За його словами, ситуація на Покровському напрямку залишається найскладнішою. "Ворог намагається просуватися в Очеретиному й на захід в бік населеного пункту Прогрес. На цьому напрямку ворог має трикратну перевагу в живій силі. Туди він перекидає свої резерви. Там навіть з'являються перші частини новосформованої 27-ї дивізії армії РФ. Тобто основні зусилля ворог кидає на Очеретине, і насамперед на розширення вклинення", - пояснив Згурець.

Він розповів, що бойові дії тривають у населеному пункті Новокалинове та в районі Новобахмутівки. "Ворогу вдалося зайти у Новобахмутівку. Ці два населені пункти розташовані на північ і на південь від Очеретиного", - заявив експерт.

Відео дня

Він також підкреслив, що росіяни намагаються ускладнити контратакувальні дії ЗСУ, які можуть перерізати це вклинення.

"Зараз ми проводимо оборонні дії. Але, якщо росіяни матимуть подальшу перевагу й наше військове керівництво оцініть ризики й наслідки, не можна виключати, що у разі загрози для нашого угрупування, яке тримає лінію оборони від Бердичів на південь, може бути ухвалене рішення про відведення військ ЗСУ на другу лінію оборони, яка йде вздовж водних перешкод. Ділянка від Очеретиного створює певні тактичні загрози для наших військ. Головне, щоб ці загрози не переросли в успіхи противника. Усе буде вирішувати наявність резервів, артилерії, і розуміння особливості оборони на цій ділянці", - наголосив Згурець.

Ситуація навколо Очеретиного

Окупанти контролюють лише частину села Очеретине, заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, Очеретине повністю ще не втрачене, там продовжуються бойові дії. Він зазначив, що росіяни дійсно зайшли в населений пункт і контролюють південну частину Очеретиного. Водночас, як заявив Коваленко, зараз Сили оборони намагаються ворога вибити звідти.

"Особливо над цим завданням працюють підрозділи 47-ї ОМБр. Варто окремо зауважити, чому окупанти так активно атакують в напрямку Очеретиного. Річ у тому, що цей населений пункт розташований по трасі 0511. Ця траса логістично виводить на Покровськ", - пояснив Коваленко. Крім того, за словами експерта, окупанти намагаються обійти лінії оборони українських підрозділів поблизу Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: