Данілов попередив про складний період для Україні у війні / фото УНІАН

Назвати точну дату завершення війни неможливо, але найближчий місяць - півтора буде складним.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов в ефірі "Радіо Свобода".

"Сказати точну дату, що це буде завтра або післязавтра, я не можу. Попереду ще складна, тяжка робота на фронті, на великій відстані - на сьогодні лінія фронту це більше ніж дві тисячі кілометрів", - наголосив він.

Відео дня

Данілов наголошує, що в цьому році нас чекає дуже багато роботи, але перемога буде за нами. За його словами, складний період для України буде щонайменше місяць-півтора-два, а може, і три.

"Маємо розуміння, що ми маємо почистити повністю всю нашу державу, включно з Кримом, від тієї мерзоти, яка сюди приперлася. Це важка складна робота. І ще раз наголошую, що якщо хтось каже, що це можна зробити там за тиждень, за два – я не є таким занадто оптимістичним. Я розумію, що в цьому році нас чекає дуже багато роботи", - наголосив секретар РНБО.

При цьому підкреслив, що перемога буде за нами, а єдине - питання часу і, на превеликий жаль, тої дорогої ціни, яку ми сплачуємо кожного дня, бо гинуть наші захисники і захисниці.

Ситуація на фронті - останні новини

Російські загарбники продовжують наступальні дії на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Після захоплення Соледара російські війська намагаються виснажити українську оборону і в одному з місць прорватися, щоб рухатись далі і досягнути більш значних результатів.

На думку Інституту вивчення війни, ЗСУ відновили контрнаступ під Кремінною та у Запорізькій області.

Вас також можуть зацікавити новини: