Друга ракета зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинку / фото Лубінець Дмитро

У Кривому Розі російські війська влучили у багатоповерхівку: чотири людини загинули, десятки отримали поранення. Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко.

"Кривий Ріг. росіяни поцілили по місту двома ракетами. Одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу. Під завалами ймовірно є люди. Працюють рятувальники та поліція", - написав він.

За його словами, друга ракета зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинку.

Відео дня

"Виникла пожежа. Станом на 10:15 одна людина загинула, за медичною допомогою звернулося 10 мешканців. Надзвичайники гасять вогонь та розбирають завали. Там ще можуть бути люди. Рятувальні роботи тривають", - додав Клименко.

Голова Дніпровської ОДА Сергій Лисак підтвердив інформацію про постраждалих.

"Є постраждалі. Частини багатоповерхівки просто немає! Навчальний заклад у руїнах. Під завалами можуть бути люди. Всі на місцях. Пошуково-рятувальна операція триває", - написав він.

У ДСНС повідомили, що росіяни завдали ракетного удару по дев’ятиповерховому житловому будинну на 4 під’їзди, де відбулося руйнування з 4 по 9 поверхи у межах 1 під'їзду, з послідуючим загоранням квартири на рівні 4 поверху на площі близько 70 м кв., наразі пожежа локалізована.

"Врятовано дитину 2013 року народження. Загинула 1 особа та постраждало 15 осіб. Проводиться гасіння осередків пожежі із залученням колінчатого підйомника, здійснюється поквартирний обхід, проводиться евакуація населення, уточнюється масштаб руйнування. Встановлений намет для надання психологічної допомоги людям.Також відбулося влучання в чотириповерхову будівлю навчального закладу, де сталося руйнування з 2 по 4 поверхи. Постраждало 3 особи", - повідомили там.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону, зазначив, що в 9.02 були два удари майже по центру міста.

"Знищено кілька поверхів – від 5 по 8 дев’ятиповерхового житлового будинку і знищено також технікум Політехнічного інституту міста Кривий Ріг. На даний момент 20 осіб отримали поранення, двоє загинуло, близько 5-7 осіб знаходяться під завалами", - повідомив Клименко.

За його словами, терміново розгорнута робота відповідної рятувальної техніки, щоб якнайшвидше розібрати завали s врятувати людей.

Він зазначив, що чотири поверхи знищено повністю. Також робиться поквартирний обхід в сусідніх під’їздах, щоб надати швидку допомогу маломобільним людям.  Клименко зазначив, що людей можливо будуть відсиляти, бо, ймовірно, знищені залізобетонні конструкції – перекриття в цьому будинку.

Клименко зазначив, що приміщення технікуму зранку практично пустувало, а на першому поверсі знаходилось кафе, де заходили цивільні люди. Поруч знаходився підрозділ національної поліції, який також постраждав внаслідок цього удару.

Як поінформував Офіс Генпрокурора, за попередніми даними, двоє людей загинуло, а 25 було травмовано. Серед потерпілих четверо дітей.

"Рятувально-пошукові роботи тривають. Встановлюється точна кількість потерпілих", - додали там. 

Сергій Лисак згодом повідомив про зростання кількості постраждалих людей.

"Двоє загиблих... А ще 31 постраждалий. З рваними та різаними ранами, переломами та мінно-вибуховими травмами. З пораненнями четверо дітей. Такі наслідки удару по Кривому Рогу на зараз. Стан більшості людей – задовільний. Двоє важких", - написав він.

В Кривому Розі вже 34 людини поранено і двоє загинуло. Про це повідомив очільник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у телемарафоні. За його словами, одна людина в дуже важкому стані в лікарні. Він повідомив, що під завалами може бути до 8 людей.

Вілкул розповів, що район, де влучили ракети, є густозаселеним, там суцільні багатоповерхівки. Це центральний район міста. Мер зазначив, що людям надається вся необхідна допомога.

У ДСНС повідомили, що станом на 12:10 загинули 4 особи та 43 - постраждало.

"Підрозділами ДСНС врятовано 3 особи, з них дитина 2013 р.н.,  евакуйовано 30 осіб. Всього до пошуково-рятувальних робіт залучено 230 осіб та 57 од. техніки, з них від ДСНС 85 рятувальників та 22 од. техніки.Роботи тривають", - додали там.

Серед загиблих - 10-річна дитина, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Лисак.

Удар РФ по Кривому Рогу - деталі

У понеділок, 31 липня, у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області лунали вибухи. Пізніше у МВС України повідомили, що супротивники завдали по Кривому Рогу ракетного удару. 

Кількість постраждалих внаслідок ракетного удару по Дніпру збільшилась до 10 осіб. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. За його даними, ще одним постраждалим виявився хлопець 14 років.

"У нього, як і у двох інших неповнолітніх, ушкодження, спричинені вибуховою хвилею", - повідомив деталі голова ОВА і додав, що підліток також лікуватиметься вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: