Життя російського солдата падає у ціні / фото wikimedia.org

Російські польові командири продають мобілізованих на службу до приватних військових компаній (ПВК) за приблизно 270 доларів.

Про це повідомляють американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті з посиланням на російське видання "Важливі історії" (iStories). Журналісти поспілкувались з матір’ю російського мобілізованого військовослужбовця. Його продали ПВК "Редут" за 25 000 рублів ($272).

За словами жінки, російський полковник "Кожанов" продав до окремої диверсійно-штурмової бригади "Ветерани" (ПВК "Редут") одного зі своїх мобілізованих бійців двох військових частин 1440-го мобілізованого полку - в/ч 29593 та в/ч 29303. 

Відео дня

"Родичі військовослужбовців 1440-го мобілізованого полку раніше скаржилися в травні 2023 року, що російське командування передало підрозділи полку в бригаду "Ветерани", - додали аналітики.

Російські ПВК - що відомо

Довгий час найвідомішою ПВК у Росії залишалось угруповання "Вагнера". Однак після загибелі її засновника Євгена Пригожина та деяких командирів, ПВК поглинуло Міноборони РФ.

Наразі відомо, що російська церква створює "православні ПВК" для війни проти України.

Також все більшої популярності у РФ набирає ПВК "Редут", яка була заснована колишніми десантниками і офіцерами військової розвідки. 

Вас також можуть зацікавити новини: