У Кривому Розі затримали зрадника / фото СБУ

СБУ затримала коректувальника ракетних ударів по аеропорту Кривого Рогу. Ним виявився чиновник одного з найпотужніших промислових гігантів регіону.

Про це повідомляє СБУ.

"З початку повномасштабної агресії Росії чоловік збирав розвіддані з дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні. Крім того, зловмисник фіксував геолокацію об'єктів критичної інфраструктури та стратегічно важливих локацій, серед яких - Міжнародний аеропорт "Кривий Ріг", - розповіли у відомстві.

Відео дня

Всю інформацію зрадник передавав окупантам по закритих каналах зв'язку. Він відмічав координати на електронних картах з прив'язкою до місцевості і докладним описом будівель.

Крім цього, російський агент переправляв ворогові матеріали прихованої фото - і відеозйомки місця розташування і зовнішнього вигляду цих об'єктів.

За даними слідства, чоловік потрапив у поле зору спецслужб РФ як активний користувач анонімних Telegram-каналів і заборонених в Україні соцмереж. Зрадник закликав підтримати окупантів і виправдовував їхні злочини.

Під час обшуків у нього виявили засоби зв'язку, які він використовував для комунікації зі своїм російським куратором. Ще одним доказом стало листування з фактами отримання агентурних завдань і звіти про їхнє виконання.

Зраднику повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зараз він утримується під вартою.

Як раніше повідомляв УНІАН, в Україні щодня затримують ворожих агентів.

Вас також можуть зацікавити новини: