Наслідки нових "ударів" у Криму / соцмережі

Удари невідомого походження по військових базах окупантів, у тому числі в Криму, свідчать про перелом у стратегічному паритеті - це позитивний момент для України.

Таку думку висловив ТСН.uа військовий експерт Петро Черник.

За його словами, мова йде не про перелом на фронті, а про перелом в ініціативі.

Відео дня

"Тобто противник вже не має ініціативи, щоб здійснювати по території України якісь такі напади або атаки, які б ми не розуміли. Зараз росіяни використовували всі інструментарії і те, що у них там з'явилася велика кількість "недопалків", свідчить тільки про те, що загальна стратегія і філософія цієї війни перемістилася з української території на окуповану українську територію, і сам факт, що стався не один "недопалок", а кілька, свідчить про те, що противник буде відчувати на собі дуже глибокий біль. Це дуже гарна новина. Тобто якість роботи українських "недопалків" істотно зросла", - прокоментував він недавні вибухи в окупованому Криму.

Нові вибухи в Криму: що відомо

Сьогодні вранці окупаційна влада Криму повідомила про пожежу на електростанції в Джанкойському районі. Однак, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, загоряння сталося в російській військовій частині в Азовському. Депутат Ради Олексій Гончаренко, у свою чергу, уточнив про детонацію складу боєприпасів окупантів.  

Пізніше кремлівські пропагандисти додали, що внаслідок події пошкоджена також залізниця, що сполучала півострів з материковою частиною України. 

The New York Times з посиланням високопоставленого чиновника з України пише, що до вибухів у Джанкої причетний Елітний український підрозділ.

Вибухи були чутні й на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське (Сімферопольський район). Очевидці, пише російський "КоммерсантЪ", бачили чорний дим, що піднімався. У подробиці того, що сталося видання не вдавалося.