Ситуація в Харкові та області нестабільна / фото REUTERS

Ситуація в Харкові та області залишається неспокійною. Російська Федерація обстрілює житлові будинки.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається в Харкові та регіоні в суботу, 16 квітня 2022 року.

21:51 Звернення Харківського міського голови Ігоря Терехова!

Відео дня

20:45 Харків зазнав ще одного обстрілу ввечері 16 квітня, одного загиблого, двоє поранено. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов у телеефірі. Не ігноруйте сигнали тривоги!

20:33 Харківські рятувальники ліквідували масштабну пожежу після ворожого обстрілу 16 квітня об 11:36 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу в адміністративній будівлі, що сталася внаслідок ворожого обстрілу в Основ’янському районі Харкова. Горіли конструктивні елементи п’ятиповерхової адміністративної будівлі на загальній площі близько 1500 кв.м, а також 9 автівок. Внаслідок вибуху будівля зазнала серйозних руйнацій. Попередньо, загинула 1 особа та постраждало ще 18 людей.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

20:09 Окупанти вивезли на територію Росії на автобусах понад 50 мешканців захопленого Ізюма В Ізюмській міськраді закликають їхніх родичів, які перебувають на підконтрольній території України, звертатися до поліції, а депортованим — не віддавати загарбникам свої паспорти та не підписувати жодних документів.

19:57 Всі ракети та боєприпаси. Саме тому радянське озброєння, яке готові поставити Україні країни-партнери, – це лише проміжне рішення. За словами військового експерта, більшість радянського озброєння вже не на ходу, а у боєприпасів закінчився термін придатності.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

19:18 Оперативна інформація станом на 18.00 16.04.2022 щодо російського вторгнення.На Слобожанському напрямку основні зусилля ворога зосереджуються на перегрупуванні, посиленні угруповання своїх військ та продовженні утримання позицій в районі міста Харкова. На Ізюмському напрямку основні зусилля окупантів зосереджено на утриманні зайнятих рубежів та позицій в районі населених пунктів Суха Кам’янка, Сулигівка, Бражківка, Мала Комишуваха та Андріївка. 

18:46 Частина військової техніки РФ, що базується в окупованому селі Харківської області, виїхала колоною у напрямку Ізюма.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

18:43 Внаслідок обстрілу загинули 2-і мирних жителів, ще 18 отримали поранення Також пошкоджено та зруйновано житлові будинки, автомобілі, ринок та магазини, - повідомили в обласній прокуратурі.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

18:12 У захопленій Борівській громаді на Харківщині орки не дають виїжджати та здійснюють мародерство "Російські військові контролюють усю територію громади. Виїхати за її межі на територію, підконтрольну українській владі, поки що неможливо. В окремих селах вони почали грабувати занедбані будинки місцевих жителів. Мародери забирають усе майно та вивозять вантажними машинами", — повідомили у селищній громаді.

17:03 Внаслідок обстрілів двох районів Харкова сьогодні вдень загинуло двоє людей. 16 квітня близько 11:45 орки, використовуючи крилату ракету великої дальності "Калібр", обстріляли Слобідський та Основ'янський райони Харкова. Внаслідок обстрілу загинули двоє мирних жителів, ще 18 отримали поранення. Також пошкоджено та зруйновано житлові будинки, автомобілі, ринок та магазини.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

16:27 У Харкові весна цього року звучить так...

15:49 Мер Лозової каже, що його заклик евакуюватись – не фейк!

15:35 Будьте уважні ❗️ Ворог розсилає комп'ютерні віруси нібито від імені СБУ. У повідомленнях просять завантажити файл з нібито інструкцією дій на період воєнного часу, хоча насправді це вірусна програма. Що робити, якщо вам надійшло повідомлення від фейкового СБУ – читайте тут.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

15:14 Житловий район ХТЗ увечері 15 квітня було обстріляно із систем залпового вогню "Ураган" Жителі чули з десяток вибухів та розбігалися хто куди. Снаряди летіли до скверу, дворів житлових будинків, де батьки гуляли з дітьми. Пошкоджено будинки та згоріли автомобілі.

15:12 Сьогодні знову в один із центральних районів Харкова потрапила ракета окупантів. Одна людина загинула, 18 - травмовано Наразі рятувальники працюють у посиленому режимі, щоб ліквідувати наслідки. "Прошу мешканців бути дуже уважними! Очевидно, ворог посилив атаки на житлові квартали. Не нехтуйте сигналами тривоги!", - нагадав Синєгубов.

14:00 Відеозвернення Олега Синегубова, голови Харківської ОДА

13:30 Для допомоги країні створено зручну платформу help.gov.ua, де можна дізнатись, як придбати, відправити та кому адресувати гуманітарний вантаж. Люди зі всього світу щодня заповнюють анкети та надсилають допомогу в Україну. Вже доставлено 270 000 тонн гуманітарного вантажу - повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

t.me/kt20220224/473?single

12:43 Одна людина загинула, щонайменше 18 поранених внаслідок ракетного удару по Харкову 16 квітня — це попередні дані, повідомив  директор обласного Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов.

11:47 Внаслідок обстрілу в Харкові знову спалахнули пожежі.

11:33 У Харкові чути вибухи. Всі в укриття!

11:10 Втрати рф у війні проти України:

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

10:53 Всього з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 65 тис. 212 вибухонебезпечних предметів та 417,4 кг вибухової речовини, у тому числі 1 тис. 937 авіаційних бомб. Обстежено територію площею 9 тис. 189 га.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

10:27 Харківський парк Горького прибирають після російських обстрілів. Близько 15 комунальників збирають гілля, розбиті лави та пошкоджені декорації біля головного входу, на центральній алеї та у Французькому парку.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

10:13 ​​Тарифи на електроенергію для населення України за умови споживання до 250 кВт • год на місяць не зростатимуть і становитимуть 1,44 грн за кВт • год. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

09:16 Оновлено адреси пунктів видачі гуманітарної допомоги в Харкові. Актуальні адреси на 16 квітня дивіться на картах. Нагадуємо, гуманітарна допомога у відділеннях "Укрпошти" і "Нової пошти" надається безкоштовно. 

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня
Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни місті та області онлайн 16 квітня

09:06 У Харківській області внаслідок ворожих обстрілів за добу сталося 27 пожеж — ранкове зведення ДСНС.

05:59 Відбій повітряної тривоги у Харкові та області!

05:59 Повітряна тривога у Харкові та області!

05:58 Повітряна тривога в Ізюмському районі!

05:53 Відбій повітряної тривоги!

05:30 Кількість загиблих внаслідок обстрілу Харкова зросла. Учора, 15 квітня, Росія вдарила із реактивних систем залпового вогню "Ураган" по Індустріальному району. Вбито 10 мирних жителів, серед них - 7-місячну дитину. Ще 35 людей поранено. Низку будинків пошкоджено та зруйновано. Прокуратура розпочала розслідування.

04:28 Повітряна тривога в Харкові та області!

02:29 Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний переговорив з головою об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі. Серед іншого обговорили ведення важких боїв на рубежі Харків-Ізюм.

01:58 Відбій тривоги!

01:33 Повітряна тривога у Харкові та області!

00:27 Користувачі соцмереж повідомляють про звуки вибухів у кількох районах Харкова.

00:01 Селище Рогань звільнено від російських окупантів і повертається до життя, розповів голова ХОДА Олег Синєгубов.

"Місцева вежа водопостачання на час окупації була позицією ворожого снайпера. Наразі триває облік зруйнованих інфраструктурних об'єктів, зокрема й підприємств. Близько 50% будівель - практично без дахів, 70% - без вікон. Вщент вигоріли від прямих попадань снарядів - 27. Багато понівечених житлових будинків у селі Докучаєвське.

Вчора тут вперше з'явилося електропостачання. Зараз місцева влада та комунальні служби роблять все, щоб повністю забезпечити жителів електрикою, водо- та газопостачання.

З обласного логістичного центру доставляємо харчові продукти. Вже передали майже 2500 наборів", - повідомив Синєгубов.

Фото t.me/synegubov
Фото t.me/synegubov

00:00 За добу 15 квітня від обстрілів окупантів на Харківщині постраждали 74 особи, серед них - 12 дітей, повідомили "Супільному" у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

Загинули 11 людей: Харків - 9 осіб, Золочівська громада - 1 особа, Дергачівщина -1 особа.

Нагадаємо, Російська Федерація почала повномасштабну війну в Україні 24 лютого. Окупанти атакують з повітря мирні міста і вбивають населення. А фотографії звірств росіян у Бучі Київської області вразили весь цивілізований світ.

Вас також можуть зацікавити новини: