У Авдіївці не залишилось жодного вцілілого будинку / Колаж УНІАН, скріншоти з відео

Авдіївка, яка з 2014 року знаходиться на лінії бойових дій і яку зараз намагаються оточити і захопити окупанти, наразі перетворилася на місто-привид, там не залишилося жодного вцілілого будинку.

Моторошне відео повністю зруйнованого міста опублікував у своєму телеграм-каналі український журналіст Юрій Бутусов.

Зруйнований знак "Я люблю Авдіївку" / скріншот з відео

"Був в Авдіївці. Це місце геноциду українців, який робить Росія. Тут під безперервними ударами російської авіації та артилерії, вже не знайти жодного цілого будинку. У напівоточеному місті залишається близько півтори тисячі місцевих мешканців, з деякими ми поспілкувались, і майже кожного дня втрати є серед мирних людей", - написав Бутусов.

Він додав, що у дуже важких умовах Авдіївку захищають "справжні Рекси - воїни 110-механізованої бригади".

Люжи пристосувалися до життя навіть у таких важких умовах / Колаж УНІАН, скріншоти з відео

Водночас на відео видно, як поодинокі жителі міста, незважаючи на обстріли, займаються своїми справами, гуляють, їздять на велосипедах.

Ситуація в Авдіївці

Як розповідав начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, під Авдіївкою не вщухають бої, ворог продовжує спроби оточити місто, однак українські війська утримують оборону. 

Барабаш також зауважив, що з початку загострення ситуації гуманітарну допомогу до Авдіївки не завозять, але у місті є резерв засобів гігієни, медикаментів та продуктів харчування, якого вистачить на 2-3 місяці.

Наразі в Авдіївці, за даними місцевої влади, залишається 1599 людей.

Вас також можуть зацікавити новини: