Степанов висловився щодо заяви Арестовича  / фото facebook.com/alexey.arestovich

Колишній міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що радник глави Офісу президента Олексій Арестович може мати проблеми з психікою.

Про це він написав у Facebook, коментуючи останню скандальну заяву Арестовича, в якій той називає АТО - "курортом для хлопчиків".

"З медичної точки зору у даної особи є підозра на психічне захворювання. З політичної - цей суб’єкт немає жодного морального права бути спікером ТКГ. За 7 років війни загинуло більше 15 тисяч людей. І ось такі спікери і радники ганьблять їхню пам’ять і Україну в цілому", - вважає Степанов.

Відео дня

Він додав, що попри те, що слова Арестовича були сказані багато років тому, "такі клінічні випадки не мають терміну давності".

Читайте такожАрестович розповів, як можна було уникнути Іловайської трагедії (відео)

"З роками хвороба лише прогресувала…", - пише він. Й іронічно допускає, що військові можуть провести екскурсію Арестовичу по "найспекотніших курортах Донбасу".

Що сказав Арестович про АТО

Напередодні екс-міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відео, де Арестович заявляє, що АТО - це "великий курорт для хлопчиків". "Навколо АТО існує величезний міф і кількість міфів про те, що наші хлопці страждають, гинуть... АТО - це великий курорт, такий для хлопчиків. Великий піонер-табір. Там свято непослуху. Вони вириваються від дружин, від дітей і від тещ туди. Смажать м'ясо і живуть, як годиться українському козаку в степу. Дме вітер, там абсолютна свобода...", - сказав тоді Арестович.

Пізніше Арестович відреагував на відео, опубліковане Аваковим. Зокрема, заявив, що його слова про АТО, які він озвучує на відео, були сказані в 2016 році. А публікацію відео Аваковим пов'язав із початком політичного сезону.