Вагнерівців майже всіх утилізували / фото REUTERS

Через критично високі втрати "Група Вагнера" практично перестала існувати як бойова сила. Її функції на передовій почали виконувати десантні частини регулярної російської армії, заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

"Через неможливість своєчасно компенсувати втрати ПВК "Вагнер" і відновлювати боєздатність підрозділів, в міських боях все частіше стала з'являтися десантура", – повідомив він у своєму Телеграм-каналі.

За словами Коваленка, це підтверджує факт критично високих втрат серед найманців "Групи Вагнера" і фактичну "утилізацію" цього угруповання. Особливо з урахуванням того, що власник цієї приватної армії Євген Пригожин втратив можливість відновлювати втрати за рахунок вербування ув'язнених у в'язницях.

Відео дня

Участь "вагнерівців" у війні проти України

Після багатомісячного штурму Бахмута пригожинська "Група Вагнера" зазнала важких втрат і фактично втратила наступальний потенціал. Оскільки закінчити оточення Бахмута не вдалося, вже самі "вагнерівці" опинилися під загрозою контрудару та оточення з боку ЗСУ, про що попереджає сам Пригожин.

На тлі цих труднощів Пригожин заявив, що з "Групи Вагнера" додому відпустили 5 тисяч ув'язнених, чий термін дії контракту вже закінчився. 

На думку військового експерта Михайла Жирохова, вищевказані факти можуть говорити про те, що "Група Вагнера " як бойова одиниця на фронті в Україні більше не потрібна російському Генштабу. Тепер функції, які раніше виконували найманці, можуть доручити частинам регулярної армії, сформованим з мобілізованих.

Вас також можуть зацікавити новини: