Вагнерівці вже не потрібні на українському полі бою, каже експерт / фото ua.depositphotos.com

Фактично російські окупанти закінчили підготовку солдатів, які були мобілізовані наприкінці минулого року, і зараз найманці ПВК "Вагнер" уже не потрібні. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив військовий експерт Михайло Жирохов.

За його словами, "вагнерівці" виконували на війні проти України тимчасову функцію, до формування необхідного Росії резерву. "Умовно кажучи, "Вагнером" затикали діри. Зараз це вже не потрібно", - каже Жирохов.

Експерт висловив припущення, що найманців "Вагнера" будуть заміняти кадровими частинами російської армії, а їх перекинуть на закордонні операції під чорним прапором.

Відео дня

Жирохов не відкидає такого варіанту подій, коли Путін захоче відновити свій вплив в Африці. У цьому контексті він згадав про вбивство китайських робітників на одній із шахт ЦАР. Також, за його словами, можлива активізація російських найманців у Сирії чи в Лівії.

"Вагнерівці" в Україні 

У пошуках гарматного м'яса для війни в Україні "кухар Путіна" Пригожин почав вербувати в'язнів. Взамін він обіцяв їм звільнення у разі, якщо повернуться живими з боїв. 

Через низький рівень підготовки або її повну відсутність ці російські злочинці масово гинуть на Донбасі. На штурми українських позицій колишніх "зеків" відправляють з голими руками та без підтримки артилерії. 

У Білому домі заявили, що за рік війни в Україні приватна військова компанія "Вагнер" втратила пораненими та ліквідованими понад 30 тис. найманців. 

Вас також можуть зацікавити новини: