Ворог хоче знизити бойовий дух ЗСУ / фото Генштаб

Російські спецслужби намагаються залякати наших захисників. Їм розсилають телефонні погрози із закликом зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на їхній бік. Інакше бійцям погрожують ракетним ударом.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Розсилання йде через СМС, а також актуальні мобільні месенджери. Водночас, погрози підсилюються зазначенням персональних даних, як-от прізвище та ім'я, коду платника податків, місця реєстрації та подекуди даними щодо чисельності та складу сім'ї.

Відео дня

У тексті погроз мовиться про буцімто точне встановлення місцеперебування військового. Зазначаються, мовляв, у випадку продовження служби, по місцях проживання бійця та його сім'ї буде завдано точних ракетних ударів

.

Приклад повідомлення / фото Генштаб

У Генштабі наголошують, що такими повідомленнями ворог намагається в першу чергу дестабілізувати морально психологічний клімат у підрозділах Сил оборони України, посіяти сумніви та знизити бойовий дух.

Та додають, що здебільшого зазначені персональні дані військових є застарілими. Часто буває так, що людина давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі тощо.

А тим часом бійці ЗСУ продовжують перетворювати російських окупантів на добриво. За 105 дні повномасштабної війни на території України російська армія втратила вже близько 31 тис. 500 своїх вояк.

Вас також можуть зацікавити новини: