У Кривому Розі прогримів вибух / t.me/dnipropetrovskaODA

Вранці п'ятниці, 8 вересня, у більшості областей України ранок розпочався із повітряної тривоги. У Кривому Розі прогримів вибух.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив про вибух у місті після оголошення повітряної тривоги.

"Кривий Ріг. Вибух. Нічого не знімаємо та не викладаємо в інтернет", - зазначив Вілкул.

За даними моніторингових каналів, повітряна тривога пов'язана зі злетом ворожого МіГ-31К - носія гіперзвукових ракет "Кинджал".

Місцеве видання "Свої" з посиланням на жителів міста повідомляє, що вибухів було декільк:а. В одному з районів міста дуже багато вибитих шибок. 

Над містом здійнявся стовп диму / "Свої"
Скло в одному з районів міста / "Свої"

Оновлено о 9:43. Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак заявив, що внаслідок ворожої атаки на Кривий ріг пошкоджено адміністративну будівлю. 

"Ракета поцілила в адмінбудівлю. Попередньо, 1 загиблий та 9 постраждалих. 3-х дістали з-під завалів. Зайнялися гаражі. Вогонь охопив 200 кв м. Інформація уточнюється", - зазначив Лисак.

Наслідки атаки / t.me/dnipropetrovskaODA

Оновлено о 9:53. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що Росія вдарила по середмістю Кривого Рогу.

"Зруйнована одна із адмінбудівель поліції. Внаслідок російського удару загинув поліцейський. Ще трьох рятувальники ДСНС дістали з-під завалів. Вони у важкому стані. 6 співробітників отримали травми різного ступеня тяжкості. Надзвичайники на місці прильоту гасять пожежу площею 200 квадратних метрів", - зазначив міністр.

Зруйновано будівлю поліції / t.me/Klymenko_MVS

Крім того, постраждали ще розміщені поруч житлові будинки. Поліція здійснює поквартирний обхід, щоб перевірити стан мешканців. Тривають рятувальні роботи. 

На місці працюють рятувальники / t.me/Klymenko_MVS

Водночас Вілкул уточнив, що ворожа ракета влучила до адмінбудівлі, в якій було кілька офісів. 

"Попередньо – один загиблий, 9 постраждалих, 5 вже у лікарні, на жаль двоє тяжких. Трьох людей рятувальники дістали з-під завалів", - йдеться у повідомленні.

Влада розгортає штаб допомоги людям у Школі мистецтв (колишній Центрально-Міський райком) за пам'ятником Святому Миколаю. 

Оновлено о 10:03. Клименко заявив, що станом на 10:00 кількість травмованих унаслідок російського удару по Кривому Рогу зросла до 25 осіб.

Росія атакувала Кривий Ріг: ракета влучила в будівлю поліції, є жертва і багато поранених
Триває рятувальна операція / ДСНС

Оновлено об 11:00. У Кривому Розі вже 40 постраждалих через ракетний удар окупантів. Як повідомив Лисак, більшість – в стані середньої тяжкості або "задовільні". Втім, є й "важкі". 

"Пошкоджено 3 адмінбудівлі. Побиті 7 житлових будинків, серед них – багатоповерхівка. Пожежа, яка виникла в гаражах, локалізована. Обстеження території триває", - додав він.

Оновлено об 11:08. Очільник МВС показав момент порятунку поліцейського з-під завалів та подякував рятувальникам за врятовані життя.

Порятунок поліцейського / t.me/Klymenko_MVS

Оновлено о 12:27. У Кривому Розі завершено рятувальну операцію, повідомляє керівник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

За його даними, внаслідок ворожої атаки 40 людей отримали поранення, 1 людина загибла, 3 чоловіків знаходяться у лікарні в тяжкому стані. Комунальники займаються розбором завалів. Постраждалим надають необхідну допомогу.

Оновлено о 12:55. Офіс генпрокурора повідомив, що станом на 12:30 внаслідок ракетного удару РФ по Кривому Розі відомо про 1 загиблого та 52 травмованих.

Оновлено о 14:40. В МВС заявили, що у Кривому Розі завершені пошуково-рятувальні роботи. Відомо про 55 постраждалих: 1 загиблий та 54 поранені. Серед травмованих - 9 працівників поліції.

Для підсилення до міста прибули додаткові поліцейські групи із сусідніх регіонів. Поблизу місця обстрілу розгорнуті намети, де фахівці надають психологічну допомогу, та мобільні пункти прийому заяв від потерпілих.

Оновлено о 14:48. В ДСНС заявили, що внаслідок обстрілу загинула 1 особа та 59 осіб постраждало. Роботи з розбору завалів завершено. Комунальними службами міста продовжується вивіз будівельних уламків. 

Рятувальна операція завершена / ДСНС

Оновлено о 16:03. За оновленими даними МВС, внаслідок атаки загинула 1 особа, кількість постраждалих зросла до 60 осіб.

Ракетний терор Росії - останні новини

Близько 5:30 ранку в п’ятницю, 8 вересня, російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Сумській області. Працювали сили протиповітряної оборони, однак внаслідок атаки є "прильоти". 

Міський голова Олександр Лисенко повідомив, що ракети поцілили у приватні будинки в районі Козацького проспекту.

Тим часом енергетичну інфраструктуру України готують до ефективної роботи взимку, а відповідні установи готові забезпечити швидке реагування на можливі екстрені ситуації.

Вас також можуть зацікавити новини: