Експерт розповів про величезний плюс снарядів зі збідненим ураном / фото US Army

Снаряди зі збідненим ураном для американських танків Abrams здатні вразити найбільш захищені ділянки танків російських загарбників.

Такі боєприпаси дуже ефективні, і на них "у росіян поки немає відповіді", розповів військовий оглядач Давид Шарп в ефірі каналу "FreeДом". "У танків Abrams ефективна гармата калібру 120 мм. Відповідно, і снаряд, випущений з неї, вражає задані дистанції, вражає лобову броню і найсильніші, скажімо так, заброньовані ділянки російських танків", - зазначив експерт.

Шарп додав, що такий боєприпас може не досягти результату, якщо постріл буде здійснений з великої дальності, або попадання буде побіжне.

Відео дня

Допомога Україні - що потрібно знати

Агентство Reuters на початку вересня писало, що снаряди зі збідненим ураном увійдуть до нового пакету військової допомоги США Україні. За словами одного з джерел агентства, такі боєприпаси будуть використовувати танки Abrams, які скоро мають доставити в Україну.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що Британія відправила українській державі снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2.

Вас також можуть зацікавити новини: