ЗСУ знищують склади окупантів / Скріншот

Після прицільних ударів ЗСУ російська армія хоче перенести склади зі зброєю на відстань 100 км від лінії фронту. У Генштабі припускають, що окупанти можуть перенести свої склади в об'єкти цивільної інфраструктури.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко оцінив ситуацію на фронті та розповів про поведінку ворога.

За його словами, у першу чергу йдеться про збільшення відстані підвезення боєприпасів, боєкомплекту, паливно-мастильних матеріалів до передових підрозділів. 

"У російських окупантів завжди були дуже погані логістичні можливості... Ми побачимо незабаром справжнісінький дефіцит і артилерійський голод - що ствольної, що реактивної артилерії. Ще йдеться про забезпечення людськими ресурсами. Це комплекс проблем, які у них виникнуть зі збільшенням ось цієї відстані", - наголосив Коваленко.

Він додав, що після отримання HIMARS ЗСУ знищують не тільки склади окупантів з боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами, а й командні пункти і пункти управління. 

"Коли буде повністю обвалена система управління і система забезпечення? Це орієнтовно може настати десь у період кінця липня-початку серпня. Ось тоді передові підрозділ будуть у них колапсувати", - зазначив військовий експерт. 

Потім у російських окупантів очікується і повна нестача боєприпасів, порушення комунікацій і управління. А потім - втеча. Ось до цього етапу йдуть ЗСУ.

Кілька днів тому ЗСУ завдавали ударів по російських складах в Кадіївці Луганської області. При цьому наголошується, що загорілася і стоянка техніки окупантів навколо штабу.

Також вибухи були одразу в декількох тимчасово окупованих містах Луганської та Донецької областей. Горіли склади боєприпасів і шахта в Донецьку - жителі повідомляли про детонацію припасів і "феєрверки".

Вас також можуть зацікавити новини: