Михайло Подоляк / фото УНІАН

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував початок українського контрнаступу.

"Триває підвищена інтенсивність на фронті, яка готує поле для великої битви. Генштаб ЗСУ коментує події, бо знає все через практичний досвід. А російські кореспонденти коментують події, бо є пропагандистська мета. Нам це вигідно, бо так росіяни житимуть в ілюзіях, що все в них йде за планом. У них буде впевненість, що вони ефективні, але це не відповідає реальній картинці. Наш Генштаб коментує все обережно, щоб не було ілюзій ні в кого", - сказав Подоляк.

Радник ОП зауважив, що президент Зеленський дав відповідні розпорядження і триває підготовка наступальних дій від Сил оборони України.

"Контрнаступ - це не одна якась операція. Це сотня різних дій, які в підсумку сформують одну масштабну подію. Треба зберігати спокій, будуть неодмінно поставлені усі крапки, зараз починається процес повернення територій. Генштаб сам зрозуміє, коли і як треба діяти на певному напрямку", - додав Подоляк.

Нагадаємо, 9 червня кремлівський диктатор Володимир Путін стверджував, що контрнаступ Збройних сил України вже почався. На думку президента РФ, армія окупантів має сучасне озброєння, яке допоможе відбити наступи українців.

Контрнаступ ЗСУ - головне

Український контрнаступ набирає обертів, але росіяни демонструють жорсткий опір, повідомляли західні медіа.

Генштаб, своєю чергою, зазначав, що на фронті ведуться важкі бої за кожен квадратний метр. Найбільш гаряче було на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Британська розвідка інформувала про те, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на декількох напрямках.