Повітряні сили знищили два опорні пункти окупантів / фото REUTERS

За добу бійці Повітряних сил знищили дев'ять крилатих ракет, два склади боєприпасів, два взводних опорних пункти та двадцять одиниць техніки російських окупантів.

Про це повідомляє в Facebook Командування Повітряних сил Збройних сил України.

Також повідомляється, що 5 липня по Україні завдані ракетні удари з акваторії Чорного моря крилатими ракетами морського базування типу "Калібр".

Відео дня

У повідомленні сказано, що о 4 ранку шість із семи ракет знищені зенітними ракетними підрозділами Повітряного командування "Схід" у Дніпропетровській області.

"Близько 20.00 години, в бій вступає повітряне командування "Захід" Повітряних сил. Збиті три крилаті ракети ворога. Їх знищують розрахунки зенітного ракетного підрозділу і переносного зенітно-ракетного комплексу, ще одну крилату ракету ліквідує пілот українського винищувача", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ударна авіація Повітряних сил продовжує атакувати ворога на кількох стратегічних напрямках, вражаючи позиції окупантів вогнем з повітря.

"5 липня бомбардувальники та штурмовики Повітряних сил Збройних сил України знищують два польових склади боєприпасів, два взводних опорних пункти російських окупантів, до двадцяти одиниць техніки та живу силу ворога", - повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що російська армія з 24 лютого втратила в Україні приблизно 115 тисяч своїх військових. У це число входять як загиблі, так і поранені, заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк.

Вас також можуть зацікавити новини: