В Раді національної безпеки і оборони України заявили, що Російська Федерація розповсюдила дезінформацію про "провокацію на Запорізькій АЕС".

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у Telegram. 

"Міноборони РФ повідомило про підготовку Україною "резонансної провокації на Запорізькій АЕС під час візиту до України Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша". Зокрема, у російському відомстві заявили, що "19 серпня київський режим готує резонансну провокацію на Запорізькій АЕС, внаслідок якої РФ звинуватять у створенні техногенної катастрофи на даній електростанції", а також описали можливий "сценарій" розвитку подій", - йдеться у повідомленні. 

Відео дня

У відомстві наголосили, що ця інформація не відповідає дійсності. 

"Попереджаємо: зважаючи на встановлення фактів майже безперервних провокативних обстрілів Запорізької АЕС окупаційними військами, повідомлення про провокації Силами оборони України не відповідає дійсності та є відвертою дезінформацією!", - підкреслили в ЦПЗ.

Також Центр протидії дезінформації застерігає не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та за можливості слідувати до укриття, не забувати про правила "2-х стін" та "2-х виходів".

Як повідомляв УНІАН, 17 серпня Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш прибув до Львова, де сьогодні має зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським і президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Вас також можуть зацікавити новини: