Терористи застосовували заборонені міномети калібру 120 мм / фото УНІАН

Від початку сьогоднішньої доби бойовики збройних формувань Російської Федерації на Донбасі здійснили сім обстрілів позицій українських військовослужбовців.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Міністерства оборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00.

Терористи застосовували міномети калібру 120 мм, що заборонені до розміщення на лінії зіткнення, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Відео дня

Читайте такожБойовики на Донеччині обстріляли позиції ЗСУ з великокаліберних кулеметів

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил неподалік Богданівки та Водяного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці двічі відкривали вогонь з 120-мм мінометів по по українських військовослужбовцях, які виконують завдання поруч з Оріховим. Двічі бойовики обстрілювали околиці Новолуганського та один раз – Новоолександрівки.

Зазначається, що військовослужбовці Об’єднаних сил з чергових вогневих засобів припинили ворожі провокації російських найманців.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 червня, в результаті обстрілу з боку бойовиків один з військовослужбовців збройних сил отримав поранення. Йому надали медичну допомогу і госпіталізували у військовий лікувальний заклад.