У штабі нагадали про перемир'я / фото УНІАН

У штабі Операції об'єднаних сил прокоментували недавню заяву ватажка бойовиків "ДНР" Дениса Пушиліна, який пригрозив знищити дві позиції Збройних сил України до вечора 3 вересня.

Як повідомив "Новостям Донбасса" заступник командувача ООС Богдан Бондар, українські позиції по всій лінії фронту нікуди не зсувалися після прийняття додаткового комплексу заходів з припинення вогню. Заяву Пушиліна Бондар назвав фейковою.

Читайте також"Старого просто використовували": стало відомо, кого хоче амністувати Фокін на Донбасі

Відео дня

Бондар зазначив, що питання обговорювалося на вчорашньому засіданні мінської ТКГ, де українська сторона заявила про неприпустимість ескалації конфлікту в районі селища Шуми і порушення встановленого перемир'я. ОБСЄ попросили проконтролювати ситуацію в зазначеному районі.

При цьому Бондар дає оптимістичні прогнози розвитку ситуації.

"Ситуація швидше за все врегулюється мирним шляхом. А якщо щось і станеться, то відповідальність за це буде нести російська сторона", - сказав він.

Що раніше заявив Пушилін

  • 28 серпня Пушилін пригрозив знищенням позицій Збройних сил України на двох ділянках, якщо вони не будуть прибрані до вечора 3 вересня.
  • Мова нібито йде про позиції в районі селищ Шуми і Петровське. Пушилін апелює до узгоджених у липні Додаткових заходів про повне припинення вогню. За його словами, всі спроби домогтися припинення зазначених порушень через координаційний механізм за сприяння СЦКК не привели до результату.