Росія хоче захопити Донецьку область, поділився експерт / фото flickr.com/photos/nothingpersonal

Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Ігор Романенко сказав, що РФ планує захопити Донецьку область так, як майже було захоплено Луганщину.

Супротивники змінюють тактику, але не стратегію, розповів експерт в інтерв'ю Obozrevatel.

"…Вони планують захопити Донецьку область так, як майже захопили Луганську, тобто виконати завдання, сформульовані Путіним (президент РФ Володимир Путін - Ред.) на параді 9 травня", - зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, під час наступу на Лисичанськ вороги використали не таку тактику, як під час атаки на Сєвєродонецьк.

"…Вони не стали в лоб заходити в місто, а спробували обійти його з північного сходу та з південного заходу, щоб зробити "котел" - оперативне охоплення. Щоб не опинитись у "котлі", наші Збройні сили були змушені вийти з Лисичанська…", - додав генерал.

Нагадаємо, війська РФ здійснили повномасштабне вторгнення в Україну рано вранці 24 лютого 2022 року, зокрема, з території Білорусі. Пізніше окупанти пішли у наступ на частині Донбасу. Супротивникам вдалося взяти під контроль низку населених пунктів, у тому числі Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

Радник очільника Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович говорив, що Лисичанськ - це останній великий успіх армії РФ в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: