В Україні двох зрадників позбавили звання генералів, поділився Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський повідомив про позбавлення звання генералів екс-начальників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова та Управління Служби безпеки України в Херсонській області Сергія Криворучка.

Про це йдеться у його відеозверненні, розміщеному у Telegram-каналі президента.

"Сьогодні ухвалене ще одне рішення - щодо антигероїв. Зараз у мене немає часу займатися усіма зрадниками. Але поступово всі вони покарання отримають. Тому вже більше не генерали екс-начальник Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Наумов Андрій Олегович та екс-начальник УСБУ в Херсонській області Криворучко Сергій Олександрович", - повідомив Зеленський.

Відео дня

Він наголосив, що ті військовослужбовці вищого офіцерського складу, яким щось завадило визначитися, де їхня Батьківщина, які порушують військову присягу, дану на вірність українському народу щодо захисту нашої держави, її свободи та незалежності, "неодмінного будуть позбавлені, відповідно до статті 48 Дисциплінарного статуту Збройних сил України, вищих військових звань".

"Випадковим генералам з нами не по дорозі далі. А справжнім героям зі Служби безпеки - така ж абсолютна подяка, як і кожному, і кожній, хто щиро захищає нашу державу. Серед службовців героїв справді дуже багато. Дякуємо їм!", - сказав президент.

Нагадаємо, російські війська 24 лютого рано-вранці вдерлися на українську територію.

Супротивник спочатку бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Київ, Харків, Чернігів, Суми, Херсон і Маріуполь.

30 березня стало відомо, що депутат Ізюмської міськради від партії "Опозиційна платформа - За життя" Анатолій Фомічевський завів окупантів в Ізюм Харківської області.

Вас також можуть зацікавити новини: