Експерт пояснив, чи вистачить Україні людей для боротьби з РФ / facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що переважання РФ у кількості людського ресурсу не є критичною проблемою для України. Хоча в нас менше населення, українська армія матиме перевагу в оснащенні сучасним "залізом".

"Звісно, в нас населення утричі менше, ніж у Російській Федерації, як мінімум утричі. Але ви ж не забувайте, що ми на сьогоднішній день перевагу матимемо в оснащеності армії. Тобто – залізо проти м'яса. Залізо завжди виграє, як би не крутили.Тому Захід і дає нам сьогодні західного зразка танки, реактивні системи, артилерійські системи, дає нам високоточні боєприпаси. Я думаю, що найближчим часом ми отримаємо і ракети, у тому числі й оперативно-тактичні. І за пару місяців можемо отримати і бойову авіацію, теж західного зразка. І ось це допоможе нам розгромити російську армію", – зазначив Жданов, відповідаючи на питання підписників під час ефіру на YouTube.

Експерт також закликав памʼятати, що коли Росія наганяє таку велику кількість людей на війну, виникає маса проблем з їх утриманням та забезпеченням.

Відео дня

"Я скажу, що правозахисники російські – голос волаючого в пустелі, які намагаються донести відчай та проблеми російських мобілізованих. До речі, дружини та члени сімей цих мобілізованих теж у деяких містах звертаються і до міністерства оборони, і до військових відомств, і до інших джерел щодо проблем. Про те, що там погане постачання в плані їжі - дуже великі проблеми, у солдатів зʼявляються воші, вони не миються, умови утримання там дуже погані, у них величезні проблеми з медициною, з медичним забезпеченням, їх практично кидають у польових умовах , і вони живуть, де хто як може і скільки може. Тож чим більша чисельність армії, тим більше проблем із її утриманням та забезпеченням", – пояснив він.

За словами Жданова, він не думає, що велика кількість людського ресурсу у російській армії – це критична проблема для України.

"От вони 400 тисяч нагнали на територію України, і далі що? І що ці 400 тисяч? Ну, наступають вони там на Донбасі, просуваються, кілометр на тиждень в найкращому випадку, якщо ми не ходимо в контратаки і не відкидаємо їх назад на вихідні позиції. Зате які вони втрати зазнають з такою кількістю людей? Тож це – не проблема", – резюмував експерт.

Війна в Україні: проблеми ворожої армії

У середині лютого представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк заявив, що у Російської Федерації немає ресурсів для розгортання нового масованого наступу на річницю повномасштабної війни. Однак ворог планує певні дії найближчими тижнями і вже промацує оборону українських захисників.

20 лютого аналітики американського Інституту вивчення війни зазначили, що в Луганській області триває основна фаза російських наступальних операцій, утім, Росії не вистачає достатніх вільних резервів, щоб різко збільшити масштаб або інтенсивність свого наступу.

Крім того, в окупаційних військ виникли проблеми з обслуговуванням систем зенітно-ракетних комплексів С-300. Через неможливість оперативно доставити бойові компоненти й провести регламентне обслуговування техніки в бойових умовах, ЗРК доводиться відправляти на заводи-виробники в Росію.

Вас також можуть зацікавити новини: