Подоляк назвав головні причини фіаско армії РФ в Україні / фото УНІАН

Збройні сили України вже 4-й тиждень відбиваються від російських окупантів. І роблять це ефективно. Ворог розгублений, адже окупанти не очікували такого опору від українського народу.

Одна з причин приголомшливого фіаско "другої армії світу" РФ – це тотальні прорахунки в стратегії й тактиці. Певно, російський Генштаб МО абсолютно не мав об'єктивної аналітики щодо України. Про це пише радник керівника ОП Михайло Подоляк у себе в соцмережах.

За його словами, вся штабна аналітика підлеглих генерала Герасимова була вибудувана на тезах із роспропаганди про "націоналістичні батальйони".

Відео дня

На думку радник голови Офісу 6-го Президента, ще одна причина, яка зараз шокує, – надзвичайна смертність серед найвищого оперативного командування РФ на території України. Зокрема, вбито шість ключових генералів.

"Це ознака тотальної неготовності армії. Воюють лише кількістю та крилатими ракетами. Убито десятки офіцерів середнього й тактичного рівнів. Усе це – безпосередні ознаки слабкої злагодженості військових частин, неготовності воювати в сучасних умовах", – пише Подоляк.

Все це, додав він, деморалізує російську армію – контрактники і строковики хоч і погано розуміють людську мову та написане, проте усвідомили, що їхнє вище керівництво абсолютно бездарне.

"Далі – лише масові смерті російських військовослужбовців в Україні", – підсумував Подоляк.

А тим часом кількість загиблих ворогів перевищила 14 тисяч, а поранених, напевно, втричі більше. Водночас ворог втратив вже третину своїх літаків. Що показово, в останні дні фіксується все менше затриманих льотчиків. Це може означати, що перед вильотом їх позбавляють можливості катапультуватися, щоб врятуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: