Українці тіснять рашистів не тільки на Харківському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ Збройних сил України на Харківському напрямку – зухвала яскрава і дуже красива операція. Темпи просування українських військ здивували весь світ, бо такого не було з часів Другої світової війни.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив капітан ЗСУ, журналіст, блогер, публіцист, громадсько-політичний діяч, співзасновник партії "Демократична сокира" Віктор Трегубов.

За його словами, на Харківському напрямку у росіян особового складу загальної кількості близько 12 тисяч.

Відео дня

"Всі ці 12 тисяч осіб зараз думають, як не загинути і не потрапити в український полон. Хтось з них безумовно загине та потрапить. Це операція дуже зухвала, дуже яскрава, дуже красива, темпи просування були такі, що вони здивували світ, бо з Другої світової війни не було таких темпів просування на добре укріпленні позиції – 50 кілометрів за добу", - розповів він.

Військовий також розповів, чому ситуація дуже сумна для всіх росіян.

"Навіть якщо ми говоримо не просто про військовий бік справи, а й про морально-психологічний бік справи, зараз у російських не тільки військ, а й у політиків, у медійників та у простих російських громадян виникне дуже сумний настрій, виникне розуміння, що, здається, вони не перемагають, бо насправді українці тіснять їх не тільки на Харківському напрямку, а ще й на Херсонському, а зараз ще конкретно є певний обережний контрнаступ на Донецькому. І це дуже сильно не вписується в російську міфологію про самих себе", - зазначив Трегубов.

Нагадаємо, як пояснив військовий експерт Олег Жданов, Сили оборони України ведуть успішні контрнаступи на Харківському напрямку. Завдяки впевненим і злагодженим діям ЗСУ за підтримки місцевого населення наші війська просунулися практично на 50 км за три дні.

Нагадаємо, у свіжому зведенні від Генштабу були присутні відомості про успіхи українських захисників на Харківщині. Вони відсунули ворога на 50 кілометрів, а вчора наші воїни відзвітували про взяття під контроль Балаклії.

Вас також можуть зацікавити новини: