У Росії можуть бути проблеми з поповненням запасів зброї / фото ua.depositphotos.com

Російська армія сконцентрувала свої зусилля навколо Сєвєродонецька. Крім того, їй вдалося трохи просунутися поблизу Харкова.

Про це повідомило Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

"Основними оперативними зусиллями Росії залишається наступ на Сєвєродонецьк на Донбасі. Її західна група військ, ймовірно, вперше за кілька тижнів трохи просунулася на харківському напрямку", – зазначили в Міноборони Британії.

Відео дня

Разом з тим, попри збільшення Росією фінансування військових витрат, армія Путіна матиме проблеми з поповненням запасів техніки через вплив санкцій Заходу і брак досвіду в деяких сферах.

"10 червня перший заступник керівника військово-промислової комісії РФ спрогнозував, що державні витрати на армію зростуть на 600-700 млрд рублів, що може означати збільшення фінансування на близько 20%", - йдеться в повідомленні.

Зазначатися, що фінансування дозволить оборонпрому країни повільно мобілізуватися для того, щоб задовольняти потреби, що виникають через війну проти України.

"Однак із задоволенням багатьох цих потреб можуть бути проблеми, частково - через ефект санкцій і нестачу досвіду. З виробництвом в РФ високоякісної оптики і передової електроніки швидше за все є труднощі, і це може підірвати зусилля для заміни обладнання, втраченого в Україні", - зазначають в розвідці.

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти крадуть в Україні навіть магніти з холодильників.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України зазначили, що на Донеччині російські окупанти дати здати на брухт комплектуючі до власного комплексу ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: