Запорізький напрямок є стратегічним для ЗСУ, вважає Костенко / фото УНІАН

Секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат та полковник СБУ Роман Костенко заявив, що Запорізький напрямок є стратегічним для ЗСУ. Водночас для ворога цей напрямок є "стратегічною обороною". 

"Прорив ЗСУ на Запорізькому напрямку може почати відлік програшу РФ. Якщо ЗСУ переб'ють росіянам шляхи забезпечення, логістику, якщо ми просунемося в коридор Бердянськ і Мелітополь, якщо ми візьмемо під контроль шляхи, то для противника це означатиме кінець. ЗСУ поступово вичавлять росіян з окупованих територій півдня", – пояснив Костенко в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, зараз на лівому березі Дніпра розташовані частини Росгвардії та військові частини РФ.

Відео дня

"Противник замінував усе лівобережжя Дніпра, водні шляхи й берег. На лівобережжі Дніпра перебувають частини Росгвардії, які забезпечують контррозвідувальний і поліційний режим. Також є військові частини РФ, які беруть участь у бойових діях", – наголосив він.

Війна в Україні: актуальні новини

Запеклі бої точаться на Донбасі. Росіяни продовжують штурмувати Бахмут. Крім того, ворог готується відновити наступ на Вугледар, де у лютому зазнав катастрофічних втрат.

Водночас Україна продовжує отримувати військову допомогу від партнерів. Так, нову партію допомоги передала Німеччина. До пакету увійшли боєприпаси для MARS II та боєприпаси калібру 155 мм. 

Крім того, незабаром про новий пакет допомоги Україні оголосять Сполучені Штати. При цьому координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі не уточнив, яке озброєння буде надано.

Вас також можуть зацікавити новини: